Wim van der Linden, tijdelijk voorzitter van EVR.
Wim van der Linden, tijdelijk voorzitter van EVR. (Foto: )

Van der Linden voorzitter EVR

RIDDERKERK – Echt voor Ridderkerk (EVR) heeft tijdens een ledenvergadering Wim van der Linden gekozen als nieuwe voorzitter van de partij. Hij volgt Henri Koppes op, die net als Van der Linden een van de oprichters is van de partij. Koppes kreeg naamsbekendheid toen hij in samen met een aantal anderen in 2013 uit Leefbaar trad en in de gemeenteraad verder ging als Groep Koppes.
Wim van der Linden is onder andere bekend door zijn vakbondswerk in de regio. Hij zal Ryan Ensign gaan inwerken, die tijdens de vergadering werd gekozen als vice-voorzitter. Op termijn zal Ensign het voorzitterschap van Wim van der Linden overnemen. Ryan stond negende op de lijst van EVR bij de verkiezingen.
Tissa van de Wege en Quinten Schop zijn respectievelijk gekozen als secretaris en penningmeester. Zij zullen de komende maanden de administratieve en financiële zaken overnemen van Henri Koppes, die dit soort werk 18 jaar heeft gedaan.

(tekst en foto Geert van Someren)