Foto:

23 Burgerleden geïnstalleerd

RIDDERKERK – De Ridderkerkse gemeenteraad kent het fenomeen burgerraadsleden. Ze zijn er om de 'gewone' raadsleden te ondersteunen. Bijvoorbeeld bij de woordvoering in commissies of om zich te verdiepen in een onderwerp waar een raadslid niet aan toe komt. Het zal duidelijk zijn: hoe kleiner de fractie, hoe meer de behoefte aan dergelijke hulp. Het is dus niet verwonderlijk dat nu gemeenteraad met 29 leden is versplinterd over elf fracties, er maar liefst 23 burgerraadsleden hun entree maken. Vaak zijn dat overigens partijleden die op de kandidatenlijst stonden, maar geen raadszetel haalden. Afgelopen week heeft burgemeester Annie Attema de burgerleden geïnstalleerd door ze de eed of de gelofte af te nemen. (tekst en foto Geert van Someren)

Shopbox