Omhoog kan ook het aantal keren dat het onkruid op straat wordt weggebrand. (tekst en foto Geert van Someren) (Foto: )

Bezuiniging teruggedraaid

RIDDERKERK – Tijdens de economische crisis is in 2012 ten tijde van wethouder Arie den Ouden het onderhoud op de buitenruimte ongeveer gehalveerd.

Minder schoon

Daardoor werd bijvoorbeeld minder schoon gemaakt, gemaaid, geschoffeld en gebaggerd. Het college vond de maatregel toen nodig om de financiën gezond te houden.

Gevolgen

De nieuwe coalitie komt hier op terug. "Nu merken we daar de negatieve gevolgen van en daarom verhogen we het onderhoudsniveau in de openbare ruimte weer", zo staat in het akkoord.

VVD benieuwd

De VVD is benieuwd hoe de coalitie dat gaat financieren. "Daar is geen helderheid over. Hopelijk leidt het niet tot verhoging van de lasten of een greep in de reserves", aldus fractievoorzitter Louis van der Spoel.

Door: Geert van Someren

Shopbox