Tineke Keuzekamp (links) nam afscheid als wethouder (Foto: gem Ridderkerk)
Tineke Keuzekamp (links) nam afscheid als wethouder (Foto: gem Ridderkerk) (Foto: Jos Wesdijk)

Afscheid Tineke Keuzekamp

Ridderkerk - Tineke Keuzenkamp heeft donderdag afscheid genomen van Ridderkerk, de gemeente die ze vier jaar als wethouder heeft gediend. In het gemeentehuis kwamen velen naar de afscheidsreceptie om de portefeuillehouder financiën, zorg en sport de hand te schudden. Burgemeester Anny Attema noemde Tineke Keuzenkamp 'een echte Ridderkerkse bestuurder, die er helemaal voor de gemeente was'. Op de zware portefeuille van Keuzenkamp toonde ze zich een sterke wethouder, die veel heeft bereikt. Ze zette zich in voor de wijkteams, de mantelzorgers, de eenzame inwoners en de vrijwilligers. Op sportgebied was de start van de bouw van de nieuwe sporthal De Wissel een van de hoogtepunten. Ook kreeg ze te maken met de behoefte aan tijdelijke extra huisvesting van vergunninghouders. In de discussie daarover bleef ze standvastigheid wijzen op de plicht van Ridderkerk om solidair te zijn met de vluchtelingen, met andere gemeenten en de landen om ons heen. In haar afscheidstoespraak, waarin ze mede-bestuurders en ambtenaren bedankte voor de samenwerking, zei Keuzenkamp de Ridderkerkers te hebben leren kennen als zeer open en sociaal. Ze was vol lof over de samenwerking binnen het college en over het functioneren van burgemeester Anny Attema, ,,deze uitstekende burgemeester die toch regelmatig onterecht onder vuur werd genomen.'' Wat Tineke Keuzenkamp nu gaat doen, is nog niet bekend.