Louis van der Spoel tijdens de ene keer dat hij waarnam voor burgemeester Attema. (Foto: Gemeente Ridderkerk) (Foto: )

Benoemingen in raad

RIDDERKERK – Niet alleen zijn afgelopen week twee nieuwe raadsleden geïnstalleerd, ook heeft de gemeenteraad van Ridderkerk bepaald wie burgemeester Anny Attema vervangt als voorzitter van de gemeenteraad als ze een keertje is verhinderd. Dat is overigens maar zeer sporadisch het geval; de afgelopen raadsperiode van vier jaar maar één keer. Net als de afgelopen periode wordt het senior raadslid Louis van der Spoel (VVD) de eerste vervanger. De ook al zeer ervaren Arianne Ripmeester is indien nodig de tweede vervanger.
Door de benoeming van Henk van Os (18Plus) en Cora van Vliet (EVR) tot wethouder, ontstonden bij die fracties vorige week twee vacatures voor nieuwe raadsleden. Bij 18Plus is Pascal Slaa beëdigd als raadslid en bij EVR betreft dat Jim Kloos.