De Brede School zoekt modellen

Ridderkerk - Op 20 juni is er feest In Rijsoord. 140 jaar schildersdorp wordt gevierd.

's - Middags gaan leerlingen van het Farelcollege net als 140 jaar geleden Rijsoord en haar bewoners tekenen en schilderen. Het landschap, maar ook het gezinsleven inspireerde de kunstenaars. Dit willen we ook dit jaar weer gebruiken.

De Brede School zoekt figuranten hiervoor. Wij zoeken kinderen, die met hun ouders of grootouders op een locatie willen poseren. Wij zoeken kinderen die willen vissen in de Waal, kinderen die willen knikkeren, of spelletjes willen spelen, kinderen die willen hoepelen, steltlopen, touwtjes springen of andere oud Hollandse spelletjes doen. Ook de molenaar zoekt nog een hulpje die met een een zak meel kan sjouwen. Ook jongeren zijn van harte welkom.

Op zaterdag 2 juni kun je tussen 10 en 12 uur kleding komen maken die past bij 140 jaar geleden. Mocht dit niet uitkomen, dan kun je ook zelf voor kleding uit die tijd zorgen. Het zou leuk zijn als ook de begeleidende ouders of grootouders in kleding uit grootmoeders tijd exposeren. De begeleiding van het kleding maken ligt in handen van Erna wouters, de hoedenmaakster uit Rijsoord.

Dus vind je het leuk om geschilderd te worden, meld je dan aan via de website van de Brede School, of stuur een mail naar e.wouters@bredeschoolridderkerk.nl. Appen kan ook naar 06 43219099.

Shopbox