Ook Sint Joris deed mee aan de Landelijke wedstrijden (Foto: PR)
Ook Sint Joris deed mee aan de Landelijke wedstrijden (Foto: PR) (Foto: )

Landelijke wedstrijden Scouts Sint Joris

Ridderkerk - Tijdens het Pinksterweekend heeft een team van 5 Scouts van Sint Joris deelgenomen aan de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW).

Op de LSW werd door 650 Scouts uit heel Nederland gestreden om de titel 'beste Scoutinggroep van Nederland'. Mandy, Aileen Ashley, Julietta en Suzanne van de Padvindsters van Sint Joris deden dit weekend als ploeg 18, "de Space shuttles" voor het eerst mee en eindigden op een keurige 64ste plaats van de 106 deelnemende ploegen. De Padvindsters van Scouting Sint Joris werden tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden 3e en plaatsten zich zo voor de LSW. Ze vertegenwoordigen hun Scoutinggroep en Scoutingregio Rond de Rotte.

Tijdens de LSW worden Scouts getest op échte Scoutingvaardigheden en werden gedurende het hele weekend beoordeeld op hun inzet en samenwerking. De Scouts bouwden zelf hun kampterrein op en liepen een tocht van 15 km. Daarnaast kwamen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Naast een wedstrijd om de titel " beste Scoutinggroep" was de LSW voor de Scouts bovenal een fantastisch weekend met veel lol. Voor meer informatie over Scouting Sint Joris kan contact opgenomen worden via info@sint-joris.nl Meer informatie over Sint Joris vindt u ook op http://www.sint-joris.nl. Ook zoeken we voor enkele leeftijdsgroepen nog vrijwilligers.

Shopbox