Daling criminaliteit met 20,5%

RIDDERKERK – De criminaliteit in Ridderkerk is in het eerste kwartaal van 2018 beduidend gedaald, in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. Het aantal meldingen daalde van 390 naar 310. Een afname van 20,5%.

Autoinbraken

Vooral het aantal autoinbraken en fietsendiefstallen nam af. Diefstal uit motorvoertuigen het sterkst: in het eerste kwartaal van 2017 verdwenen 73 voorwerpen uit auto's en dergelijke, dit jaar misten 'nog maar' 33 mensen spullen uit hun auto.

Fietsen en bromfietsen

De diefstal van fietsen en bromfietsen nam in het eerste kwartaal licht af: van 72 naar 47 stuks. Zeker in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar is de afname fors: toen verdwenen er 105.

Gewelddelicten

Het aantal gewelddelicten nam juist toe. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 15 mensen bedreigd, tegen 7 in het eerste kwartaal van 2017. Het aantal mishandelingen steeg in die vergelijkbare periodes van 20 naar 22. (GvS)

Shopbox