Verlies en winst voor Ridderkerk Rowdies

Ridderkerk Rowdies 1 heeft, in het Hemelvaartsweekend, twee competitiewedstrijden gespeeld, op Hemelvaartsdag was Schiedam te gast aan de Oosterparkweg en op zondag werd de wedstrijd uit in Gouda bij de Braves gespeeld.
De wedstrijd tegen Schiedam werd met 4 – 12 verloren, ondanks een goede start van de Rowdies.
In de eerste slagbeurt van Rowdies werd de werper van Schiedam gelijk goed geraakt, een twee honkslag, een drie honkslag en een homerun van Matthijs Bakker zorgde er voor dat er 3 – 0 op het scorebord kwam te staan.
In de 2de slagbeurt,van Schiedam, deden zij echter wat terug mede door een slechte aangooi, wat resulteerde in een veldfout, en twee honkslagen op rij zorgde voor het eerste punt aan de kant van Schiedam, 3 – 1.
Rowdies scoorden het vierde punt in de gelijkmakende 4de slagbeurt, een verre twee honkslag van Tim van Toorn en een wilde worp van de werper van Schiedam zorgde voor de 4 – 1.
Hierna hield de werper van Schiedam de slagmensen van Rowdies in de greep en vielen er nog maar 4 honkslagen verdeeld over de wedstrijd.
Schiedam, een geroutineerde ploeg die op dit moment ook de koppositie inneemt in de 1ste klasse, kreeg echter steeds meer vat op de werpers van Rowdies. In de vierde slagbeurt trokken zij ook mede dankzij een homerun de stand gelijk naar 4 – 4 en bouwden zij dit gedurende de wedstrijd uit naar de eindstand van 4 – 12. De werpers van Rowdies (Shawn Ros en Sam van der Meer) gooiden gezamenlijk 5 keer 3 slag, 7 keer vier wijd en kregen 13 honkslagen tegen. De Rowdies verdediging ging in deze wedstrijd 3 keer in de fout.

Zondagmiddag in Gouda startte de thuisploeg in hun eerste slagbeurt, op het gooien van routinier Ronald de Bont, gelijk met 2 honkslagen en een verre vangbal en zorgden voor een 2 – 0 voorsprong.
Rowdies antwoorden direct in hun 2de slagbeurt, een homerun van Matthijs Bakker (zijn tweede dit weekend) en een daaropvolgende homerun van Calvin van Velzen, zogenaamde back to back homeruns, trokken de stand gelijk naar 2 – 2.
Tot aan de 6de slagbeurt hield Ronald de Bont, geholpen door een sterke Rowdies verdediging, de slagmensen van de Braves tegen.
Rowdies zorgden vanaf hun derde slagbeurt voor een voorsprong, in deze slagbeurt scoorden zij 5 runs in een inning waar 12 slagmensen aan slag zouden komen en de stand 2 – 7 werd.
In de 5de slagbeurt kwam daar nog een puntje bij en werd het 2 – 8.
Begin van de 6de inning, dus de 6de slagbeurt van Rowdies, werden er door 4 goede honkslagen op rij 3 punten bijgeschreven en werd het 2 – 11.

In de gelijkmakende 6de slagbeurt van Braves kreeg Ronald de Bont het even moeilijk, 3 honkslagen en een tweehonkslag zorgden voor 3 punten, maar geholpen door een goede veldactie van zijn verdediging, de slagman van de tweehonkslag probeerde ook het derde honk te halen, werd perfect uitgegooid door de velders van Rowdies, daarna hervond De Bont zich en met tweemaal drie slag zorgde hij voor het einde van de opleving aan de kant van Braves en een stand van 5 – 11.
Rowdies was gebrand om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen en ging op zoek naar de 10 punten verschil, dat lukte niet in de 7de slagbeurt maar wel in de 8ste. Liefst 6 honkslagen op rij en een wilde worp van de werper van Braves zorgden voor de noodzakelijke 5 punten en de eindstand van 5 – 16. Ronald de Bont gooide daarna de wedstrijd dicht en konden de mannen van Rowdies aan het eind van de 8ste inning de knuppels eerder inpakken.

Ronald de Bont gooide de gehele wedstrijd met de volgende werpcijfers 7 maal 3-slag, 1 maal 4-wijd en kreeg 9 honkslagen tegen, de Rowdies verdediging ging 2 keer in de fout.
Matthijs Bakker met 4 honkslagen uit 6 slagbeurten en Calvin van Velzen met 3 honkslagen uit 4 slagbeurten waren de uitblinker aan slag bij de Rowdies.
Ridderkerk Rowdies speelt zijn eerst volgende thuiswedstrijd op 27 mei om 14.30 uur op Sportpark Oosterpark, tegenstander is dan Blue Lions Tilburg.

Shopbox