Henk van Os. (foto GvS)

'Voor einde maand nieuw college B&W'

door Geert van Someren

RIDDERKERK – De datum van donderdag 17 mei die het presidium van de gemeenteraad eerder dit jaar willekeurig in de agenda prikte voor de installatie van een nieuw college van B&W, zal niet worden gehaald. "Maar voor het einde van deze maand is het klaar", zo verzekert Henk van Os. Dan is de uit Partij 18Plus, SGP, Echt voor Ridderkerk(EVR), CDA en ChristenUnie (CU) bestaande coalitie een feit.

Door de vakantie is het wat meer passen en meten voor het maken van afspraken. Van Os wil deze week ook het maatschappelijk middenveld bij de gesprekken betrekken. Inmiddels is uit reacties van PvdA en VVD duidelijk dat deze partijen – die eveneens als 18Plus en EVR zich vaak kritisch opstelden ten opzichte van het vorige college – niet politiek inhoudelijk hebben gesproken met Henk van Os tijdens de informatierondes.
"Het is een bijzondere coalitie met standpunten die bij meerdere onderwerpen lijnrecht tegenover elkaar stonden de afgelopen vier jaar", zo omschrijft een raadslid van de toekomstige oppositie het. "Uit het akkoord zal blijken wat er van die kritiek op het vorige college is overgebleven". Henk van Os heeft bij de aanvang van de onderhandelingen al gezegd dat hem "er veel aan is gelegen" die te laten slagen.

Shopbox