(Foto: Otto Goedhart)

Diabetes Challenge start

Grote opkomst bij wandelroutes

Ridderkerk - Om zeven uur maandagavond 30 april was het wederom een gezellige drukte bij Grandcafé Burgerzaken vlak voor de aanvang van de Nationale Diabetes Challenge. De deelnemers konden kiezen uit drie routes van 2, 5,4 of 8 kilometer. De langste afstand voerde onder andere langs de Rotterdamseweg, de Gorzen, het Oosterpark en de Verlengde Kerkweg. Vorige week waren er 118 deelnemers en alhoewel al vinkjes nog niet waren geteld bij aanvang leek het erop dat het wederom een grote opkomst was. Beweegmakelaar Ridderkerk zorgde ervoor dat iedereen deze avond een bidon kreeg.

Tot aan september lopen de deelnemers elke maandag vanaf 19.00 uur hun rondje door de gemeente. Samen wandelen om te werken aan de gezondheid. Behandelen door te wandelen dus. Er wordt getraind om van 26 t/m 29 september 2018 een vierdaagse te kunnen lopen. Drie dagen in Ridderkerk en de vierde dag op het Diabetes Challenge Festival, dat de Bas van de Goor Foundation die dag organiseert als feestelijke afsluiting. (Foto: Otto Goedhart)

Shopbox