Ridderkerk Rowdies trekt aan het kortste eind

Riderkerk Rowdies 1 heeft nog niet zijn draai gevonden, in de honkbal 1ste klasse, ondanks een goede wedstrijd werd er, uit bij Storks in Kijkduin toch weer verloren, zij het met de minimale cijfers van 2 punten verschil.

Rowdies had in de begin van de 2de inning de beste kans om de score te openen maar door ongelukkig slagwerk kon men geen punt over de thuisplaat brengen. Pas in de gelijkmakende 3de slagbeurt werd er gescoord, echter door Storks. Een kort klapje in het binnenveld en een tweehonkslag er achteraan zorgde voor de 1 – 0 en door een veldactie en een honkslag werd ook het 2 de punt op het scorebord gezet. Rowdies antwoorde direct in hun slagbeurt aan begin van de 4de inning, doordat de werper startte met 4 wijd en de daarop volgende drie honkslagen op rij werd ook hier 2 punten gescoord en de stand gelijk getrokken naar 2 – 2.

Tot aan de zevende inning was het een gelijk opgaande wedstrijd waarin de Pitchers domineerde en beide verdedigingen foutloos speelden. In de 7de slagbeurt van Storks kwam de kentering in de wedstrijd, Sam van de Meer, de startende werper aan Rowdies kant, kreeg het moeilijk en moest 4 wijd en een honkslag toestaan aan Storks, reden voor coach Arno Seltenrijch om hem te wisselen voor Shwan Ros. Maar ook Ros kon de ineens ontketende slagploeg van Storks niet echt afstoppen wat resulteerde in een 6 tal punten op even zovele honkslagen en een stand van 8 – 2 op het scorebord kwam te staan.

Rowdies bleef echter de aanval zoeken en dit zorgde er in hun 8ste slagbeurt voor dat er met 2 man uit en 2 man op de honken toch nog een puntje werd gescoord op een hard geslagen bal van Matthijs Bakker die de velder van Storks niet goed kon verwerken, 8 – 3. De Ridderkerkse verdediging hield Storks in hun 8ste slagbeurt van de honken en dan volgt uiteraard de negende inning.

Rowdies had in deze, normaal gesproken laatste inning van de wedstrijd, alle kansen om de score om te draaien. De vervangende werper aan Storks kant was minder overheersend dan zijn voorganger, en daar maakte de slagploeg van Rowdies gretig gebruik van, door 3 honkslagen en een 4 wijd werd de score teruggebracht tot 8 – 6.

Maar juist die gretigheid werd Rowdies ook fataal, door het slaan op mindere ballen kon de Storks verdediging de aanval afslaan en de eindstand van 8 – 6 in de boeken worden genoteerd.

Beste slagman aan Rowdies kant was Johan Spijkerman met 3 honkslagen uit 4 slagbeurten (0.750). Sam van de Meer gooide in 6 innings 9 maal 3-slag, 3 maal 4-wijd en kreeg 7 honkslagen tegen, Shwan Ros gooide in 3 innings 1 maal 3-slag, 1 maal 4-wijd en kreeg 5 honkslagen tegen. De Rowdies verdediging maakte 1 veldfout.

Meer berichten