Bolnes voelt zich gepakt

Zaterdagmiddag moest Bolnes aantreden tegen Zwarte Pijl. De uitwedstrijd was verloren met 2 – 1 aan deze nederlaag hield Bolnes een rare smaak van in de mond over door een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter. Ook vanmiddag had Bolnes wel wat te klagen over de trouwens overwegend uitstekend leidende scheidsrechter Post uit Den Haag.

Bolnes begon uitstekend aan de wedstrijd en zette Zwarte Pijl dan ook onder druk en dat leverde kansen op maar zoals de laatste weken gebruikelijk is zijn deze moeilijk te verzilveren voor Bolnes. Zeker Giovanni Dos Reis mag zich dit aantrekken. En zoals zo vaak na het missen van kansen maakt de tegenstander wel de goal. In de 19e minuut kon Levy Liesdek zo door de midden lopen en kreeg daarna, met een beetje geluk, de bal nog mee na een kluts en schoot raak langs de kansloze keeper Ryan Wemmers. Vlak daarna speelde Riccardo Wijsbroek zich knap vrij en ging af op keeper Lorenzo Mowlabaks. In plaatst van zelfzuchtig te zijn en zelf te scoren lag hij de bal breed op Ahmed Hussein. Deze schoot tegen het been van een verdediger en weer was een geweldige kans niet benut. Een kleine 10 minuten later was het dan toch raak. Na weer een prima aanval kon Giovanni dos Reis simpel de 1 – 1 binnen tikken.
In de 33e minuut kreeg Bolnes een kleine 2 meter buiten het strafschopgebied een vrije trap. Willy de Kok plaatste zich achter de bal en schot hem in de korte hoek. De keeper van Zwarte Pijl verwerkte de bal verkeerd, Riccardo Wijsbroek was er als de kippen bij om de fout af te straffen, en werd de 2 – 1 een feit. In de 40e minuut van de wedstrijd kreeg de geheel vrijstaande verdediger Dennis de Koning de bal op rechts, hij keek en zag Keeper Lorenzo Mowlabaks ver voor zijn doel staan en schoot de bal van 35 meter over de keeper heen en bracht daarmee de ruststand op 3 – 1.
In de 2e helft ging Bolnes verder met het missen van kansen. Het dichtste bij was nog Ahmed Hussein zijn bal belandde op de paal. In de 75e minuut uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Jermane Camron die bedacht zich geen moment en ronde direct af 3 – 2. Even later was het dan toch 4 – 2 nadat Ahmed Hussein een uitstekende aanval van Bolnes afrondde.
In de 85e minuut kreeg Zwarte Pijl een terechte penalty na slecht verdedigen van de overwegend prima spelende Chendrick Privania. Patrick Pot schoot de strafschop onberispelijk in 4 - 3.
In blessuretijd maakte scheidsrechter Post eigenlijk zijn eerste en enigste fout van de wedstrijd. En voor Bolnes een zeer zure. De scheidsrechter zag in een gewoon duel om de bal waarbij beide spelers ten val kwamen een strafschop voor Zwarte Pijl. Patrick Pot schoot het cadeautje binnen. Scheidsrechter Post keurde deze af wegens te vroeg inlopen van spelers. De speler van Zwarte Pijl liet zich niet van de wijs brengen en benutte de strafschop alsnog 4 – 4. De aftrap werd nog genomen, maar verder kwam het niet want de scheidsrechter blies voor de laatste maal op de fluit deze middag.
Bolnes vond dat hen onrecht werd was aangedaan. Ze hebben daar ook wel een punt maar laten we niet vergeten als je die enorme hoeveelheid kansen onbenut laat je dan ook even naar je zelf moet kijken.

Meer berichten