Er is door de nieuwe eigenaar een half jaar flink verbouwd om het muzikantencentrum geschikt te maken voor feesten en partijen en bandoptredens. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Get Rhythm gaat weer van start

In Ridderkerk is al 25 jaar een muzikantencentrum, Get Rhythm,. Deze heeft na een bewogen periode, waarin de vorige eigenaar is overleden, een doorstart gemaakt. Vanaf Koningsdag vinden er weer activiteiten plaats.

Door Eline Lohman

RIDDERKERK - Er is door de nieuwe eigenaar een half jaar flink verbouwd om het muzikantencentrum geschikt te maken voor feesten en partijen en bandoptredens. Er is een nieuwe zaal met een nieuw podium. Anke en Appie de Gelder, vrijwilligers van het eerste uur, zijn erg blij dat Get Rhythm een doorstart maakt.

"Het betekent best veel voor ons dat het muzikantencentrum weer opent voor het publiek. 25 jaar lang hebben eigenaren en vrijwilligers hart en ziel in Get Rhythm gestoken om het open te houden. Nu gaan we dit unieke stuk muzikantengeschiedenis weer op de kaart zetten, door activiteiten te houden en door muzikanten de mogelijkheid te geven te laten horen wat ze kunnen. Mijn man en ik krijgen van de huidige eigenaren veel vrijheid om dingen te organiseren. Spannend dat we nu weer gaan beginnen!"

De aftrap vindt plaats op Koningsdag, met een Koningsrockfestival met drie bands die in Get Rhythm oefenen: No Motto, Punch 5 en Field Day. Zij treden tussen 14.00 en 20.00 uur op. Op 20 mei komt Dany Lademacher's Wild Romance optreden. Anke: "Koningsdag is de ideale gelegenheid om weer van start te gaan. In het verleden organiseerden wij al activiteiten op Koninsdag. Kwamen zo 300 tot 400 man op af. Nu hebben we weer bandjes gevonden die willen spelen, echt te gek. Er komen allemaal vrijwilligers helpen, ook een aantal dat vroeger ook al bij Get Rhythm betrokken was."

Anke en Appie komen uit een echt muzikantengezin. Appie speelt in een band en oefent al 25 jaar lang bij het Ridderkerkse muzikantencentrum. "Het is voor ons heel belangrijk dat deze voorziening open blijft. We willen het absoluut houden. De komende tijd gaan wij aan de eigenaren laten zien dat het de moeite waard is om het inderdaad open te houden. Dat doen we onder meer door op zondagen lekkere rockmiddagen te houden. We zetten een pick-up neer en draaien platen. Een laagdrempelige manier om mensen van muziek te laten genieten. Zelfs kinderen zijn welkom." Voor meer informatie over Get Rhythm en de activiteiten die er gehouden worden, kijk eens op de website van het Ridderkerkse muziekcentrum, www.getrhythm.nl.

reageer als eerste

Shopbox