Chauffeurs van de buurtbus zijn hulpvaardig. (Archieffoto GvS)
Chauffeurs van de buurtbus zijn hulpvaardig. (Archieffoto GvS) (Foto: (Archieffoto GvS))

Chauffeurs 'doen' buurtbus voortaan zelf

De vrijwilligers die buslijn 601 bemannen, hebben per 1 april de bedrijfsvoering van deze buurtbus tussen Ridderkerk, Rijsoord en Barendrecht overgenomen. Het aftredende college van B&W komt daarmee tegemoet aan het verzoek van de chauffeurs. Die willen met de overname van de organisatie weer het plezier in hun vrijwilligerswerk terug krijgen.

door Geert van Someren

RIDDERKERK – De vrijwilligers hebben met zijn allen de Buurtbus Vereniging Ridderkerk (BVR) opgericht. Deze vereniging neemt het werk over van de Coöperatie Wijkmobiliteit Rotterdam. Ridderkerk heeft het nog twee jaar lopende contract met de coöperatie afgekocht. Daar is 31.000 euro mee gemoeid. Daar staat tegenover dat de bedrijfsvoering via de chauffeurs de gemeente 11.200 euro per jaar minder kost.
De wens van de chauffeurs is mede het resultaat van een in november door de gemeenteraad met zeer grote meerderheid aangenomen motie van de raadsleden Petra van Nes, Arianne Ripmeester (PvdA), Gert van Nes (LR) en Hans Ipskamp. Op lijn 601 rijden op werkdagen een tot twee kleine bussen tussen het eindpunt van tramlijn 23 in de Beverwaard, Bolnes, Slikkerveer (Waterbus), West, Centrum, Rijsoord, station Barendrecht en het centrum van Barendrecht. De ritprijs wordt met een OV-chipkaart afgerekend.

Shopbox