Het programma van Bluezy Bluesfestival Ridderkerk staat vol toppers.

Jane Lee Hooker op Bluezy Bluesfestival

De vijftiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk wordt gehouden op zaterdag 14 april in recreatiecentrum De Fakkel. De Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk, heeft na de succesvolle afgelopen edities ook voor 2018 weer een geweldige line-up. Een breed internationaal opgezette programmering, maar waarin ook ruimte is voor de absolute top van Nederland.

Ridderkerk - "Openingsact dit jaar is GG & the Cruisers. Een band uit Drenthe waarin 'Oldschool' de 'Newschool' blues ontmoet. Henk de Ruiter, Erik Neimeijer, Hans Niemeijer en Gerrit Bruinink verweven moeiteloos allerlei stijlen blues, met als resultaat een verfrissende, eigentijdse, maar toch ook vintage sound dat tot uiting komt in zowel eigen werk als covers. Zij waren finalist bij de Dutch Blues Challenge 2017 en gaven daar een geweldig visitekaartje af. Met hun nieuwe cd Suitcase opgenomen in de legendarische Sun Studio in Memphis hebben ze een mooi product afgeleverd'', vertelt organisator Nico Bravenboer.

Richard van Bergen's Rootbag is de andere Nederlands act, die met hun muziek geïnspireerd worden door de blues van de Mississippi Delta. De sexy grooves van New Orleans worden gecombineerd met swampy R&B tot een Rootbag-style gumbo soup. Rauw, intense, soulful en groovy. Jody van Ooijen won al twee keer de Dutch Blues Award, terwijl ook de band de Dutch Blues Award uitgereikt kreeg voor beste band van 2015. In september 2017 verscheen het tweede album 'Walk On In' op het Belgische Naked label. De band speelde inmiddels al op diverse grote podia, zoals Moulin Blues, North Sea Jazz, Zwarte Cross, SXSW (Austin, Texas) en afgelopen zomer ook op het Big Rivers festival in Dordrecht.

De Belgische band Boogie Beasts maakt withete punkboogie, het geluid is puur, vuil maar onweerstaanbaar. Dat laten ze zaterdag horen op het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk. De Boogie Beasts vertalen hun voorliefde voor de elektrische Delta blues tot een meest idiosyncratisch geluid dat een vleugje Black Keys met John Lee Hooker op een 'Rave in the wee hour' van de ochtend heeft.

Headliner

"De rest van ons programma bevat echt allemaal toppers, die stuk voor stuk headliner hadden kunnen zijn van ons festival. Nico Duportal And The Rhythm Dudes uit Frankrijk herbergt echt een topgitarist die opzwepende jump blues uit de fifties brengt. Het vijftal dames van de Amerikaanse band Jane Lee Hooker laat de gitaren heerlijk tegen elkaar schuren, of gelijk op trekken in fantastisch dubbele gitaarleads. Overladen met een sausje punkblues kun je hier van alles verwachten'', kijkt Nico Bravenboer alvast met veel plezier uit naar het komende bluesfestival.
Daarnaast zijn er nog de Amerikaanse toppers Big Daddy Wilson en Joey Gilmore featuring Fat Harry & The Fuzzy Licks. De stem van Big Daddy Wilson is tijdloos, klassiek, maar vooral ook authentiek en volgens de critici 'unshakebly magic'. Joey Gilmore is één van de beste soul-blues en R&B zangers.