Jodan Boys is RVVH voetballend de baas

RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Jodan Boys niet in geslaagd om minimaal een puntje aan het duel over te houden. Een uitstekend voetballend Jodan Boys nam de drie punten verdiend mee naar huis middels een 0-3 overwinning.

RIDDERKERK – Het begin van de wedstrijd liet al een vlot en goed combinerend Jodan Boys zien wat direct al initiatief in de wedstrijd nam. Na ruim een kwartier spelen volgden er kort achter elkaar twee goede aanvallen van Jodan Boys over de linkerkant. Linksback Patrick Fonseca zag zijn eerste voorzet nog gemist worden door Faouzi, maar de tweede keer was het wel raak. Zijn voorzet werd ingekopt door Fanny Waandels en dit betekende 0-1. Het was merkwaardig om te zien dat RVVH na de opgelopen achterstand beter ging voetballen en in een kort tijdsbestek drie prachtige kansen kreeg maar niet kon verzilveren. RVVH mocht zo'n tien minuten voor rust een corner nemen, maar de inzet van Dietrich werd op het nippertje gered. Jodan Boys deed dat beter: een verre voorzet van Michel Verkaik vanaf het middenveld nam Fanny Waandels hard op zijn hoofd en kopte klem onder de lat in: 0-2. Een doelpunt wat bijna letterlijk uit de lucht kwam vallen.

Direct na rust kreeg RVVH een enorme kans op 1-2, maar Shamir de Jesus schoot via de lat over. Tien minuten na rust was het met de wedstrijd gedaan. Yannick Poot mocht namens Jodan Boys vanaf rechts een vrije trap nemen en Fanny Waandels kon die keihard kon inkoppen, 0-3. Een minuut later kon Poot hard inschieten maar nu kon keeper Elkhuizen de bal nog net over het doel tikken. RVVH probeerde nog enigszins wat aan de achterstand te doen, maar tevergeefs. Jodan Boys konden de wedstrijd lekker controlerend uitspelen die dan ook uitging als de bekende nachtkaars.

Volgende week wacht RVVH de thuiswedstrijd tegen regiogenoot Smitshoek. Opnieuw een belangrijk duel in de strijd tegen de degradatie.