Nieuw in Bibliotheek Ridderkerk: cursus Digisterker

De overheid gaat digitaal. Ga jij mee? Winkelen, informatie verkrijgen, een vakantie boeken of bankzaken regelen: tegenwoordig gebeurt dit allemaal online. Ook de overheid maakt hier gebruik van. Het internet is van alle gemakken voorzien én bereikbaar voor iedereen. Voel jij je nog niet thuis in deze digitale omgeving? Op donderdag 12 april start in Bibliotheek Ridderkerk de gratis cursus Digisterker. Hier ga je o.a. oefenen met je DigiD en online aanvragen bij de gemeente.

Tijdens de cursus Digisterker ga je oefenen met DigiD: je digitale identiteitsbewijs voor de overheid. Zowel het aanvragen als het gebruiken van je DigiD komen aan bod. Daarnaast neem je een kijkje op mijnoverheid.nl. Je leert hoe je iets moet aanvragen bij de gemeente en krijgt inzicht in wat de overheid allemaal over je weet. De bibliotheek gaat ervan uit dat je al wel wat ervaring hebt met computers, e-mail en het internet. Aan de hand van oefeningen in een werkboek ga je aan de slag. De gratis cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van elk twee uur op donderdagmiddag. Op 12, 19 en 26 april en 3 mei ben je van harte welkom. Aanmelden kan via de website of bij de balie in de bibliotheek. Neem je burgerservicenummer mee en ook je e-mailadres, DigiD inloggegevens en mobiele telefoon als je die hebt.

Deelname is gratis. Aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl of bij de balie in de bibliotheek.