Danny Spelde pakt punt voor RVVH

Uit bij het altijd lastige Zwaluwen heeft RVVH een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen de middenmoter. Keeper Danny Spelde was voor de rust belangrijk door een penalty te stoppen en na de rust met enkele prima reddingen. Ondanks een achterstand kort na de thee kwam RVVH terug tot een terechte deling van de punten.

De wedstrijd was verre van hoogstaand in Vlaardingen. Tot halverwege de eerste helft gebeurde er vrij weinig. Toen viel een corner van rechts getrapt door Guytano dos Santos voor de voeten van Joey Kleijn die zijn halve omhaal op tijd geblokt zag worden. Kort daarna een hard schot van behoorlijke afstand van Sanzio Dietrich, maar de bal verdween net over de goal. Daarvoor had Joseph Goncalves namens de thuisploeg een bal voorlangs geschoten. Ook een kansrijke kopbal van Raoul Gillet verdween naast. Papito Merencia, in de diepte aangespeeld, probeerde met een lob de uitkomende Van Tienen te verschalken maar de bal verdween ook naast. Dan ineens zo'n zes minuten voor de rust een penalty voor Zwaluwen na een lichte charge van Dirk van Leenen op een Zwaluwen aanvaller. Scheidsrechter M.J. Kloet wees naar de stip. De sterk keepende Spelde viel naar de goede hoek en wist de bal uit zijn doel te houden. De rust werd bereikt met 0-0.

Na de rust was al na vijf minuten spelen weer de bekende achterstand. Een aanval over de rechterkant, waarbij RVVH de bal niet weg kreeg, werd voorgezet richting de tweede paal waar de volledig vrijgelaten Van Mullem wist nu wel het net te vinden, 1-0. RVVH leek even van slag maar richtte zich op met inmiddels Nedely Fortes binnen de lijnen voor Kleijn. Na 65 minuten was het juist door Fortes ook weer gelijk die een voorzet van Dietrich benutte. Vijf minuten later weer een kans voor diezelfde Fortes na voorbereidingen op links met Shamir de Jesus. Beide trainers wisselden en Zwaluwen kreeg een schietkans middels Goncalves die hard in de handen van Spelde schoot. Met nog ruim tien minuten op de klok kopte de mee opgekomen verdediger Leon Krznaric een corner van rechts bijna binnen maar op de doellijn had Spelde een sublieme redding. In de officiële slotminuut kreeg RVVH nog een mogelijkheid. Een goed lopende aanval over meerdere schijven stelde Merencia in staat te schieten maar hij zag zijn schot naast verdwijnen. In de blessuretijd was het tenslotte weer Spelde die RVVH voor een nederlaag behoedde toen hij katachtig een schot van Van Mullem, buiten de palen bokste. Zo bleef de stand 1-1.

Dinsdagavond speelt RVVH de bekerwedstrijd uit tegen Nieuwenhoorn, aanvang 20.00 uur, en volgende week zaterdag thuis Achilles Veen om 14.30 uur.

Meer berichten