Foto: Wim de Rooij en Diane de Jong (Diana Photography).
Foto: Wim de Rooij en Diane de Jong (Diana Photography).

Rijsoord verdiende meer

Rijsoord had deze zaterdagmiddag meer verdiend dan de tegen de rust opgelopen nederlaag tegen Stedoco. De eerste helft was duidelijk voor de bezoekers, maar na de rust gooide Rijsoord de schroom van zich af en zocht regelmatig het doel van Bryan Jongeneel op. Echter de opgelegde kansen werden niet verzilverd, waardoor Stedoco toch wel vrij makkelijk aan een overwinning kwam.

RIJSOORD – Deze zaterdagmiddag kon trainer Gijs Zwaan niet beschikken over Ard Hartman (ziek) en Desley Hoogendijk (geschorst). Ook Mike van Gool startte niet in de basis en na afloop van de wedstrijd legde Gijs Zwaan tijdens het 'trainerspraatje' uit waarom: "Ik verwachtte een sterk aanvallend Stedoco, want alleen met een overwinning kan de ploeg aansluiting bij Noordwijk houden. We zijn dus behoudend gestart met enkele snelle spelers in de voorhoede. Achteraf is het ontzag voor Stedoco wellicht iets te veel geweest." De eerste helft was dan ook echt voor de bezoekers, die alle ruimte kregen om aan te vallen. En Rijsoord? Het kon het Stedoco niet echt moeilijk maken, alhoewel tegen het einde van de eerste helft wat kansen zich aandienden via Zepp Jacob en Siebren Hoekstra. Vier minuten voor de rust kwam Stedoco dan toch op voorsprong, toen uit een corner Jay-Jay Meierdres van dichtbij de bal kon binnen tikken. De claims voor buitenspel bleken niet terecht te zijn.

In de tweede helft een duidelijke ommekeer. Rijsoord gooide de schroom van zich af en zocht regelmatig de aanval op. Met nog een half uur te spelen gooide Gijs Zwaan het nog meer op de aanval door Mike van Gool en Chris Promes in het veld te brengen. Er kwamen kansen voor Rijsoord, maar er werd niet gescoord. Aangezien er niet meer werd gescoord, ging Stedoco met de kleinst mogelijke overwinning, maar wel met drie punten, terug naar Hoornaar.

Na afloop was het inmiddels gebruikelijke trainerspraatje in de bestuurskamer. Trainer Gijs Zwaan vond dat achteraf wellicht teveel ontzag voor de tegenstander was getoond. "En dat hebben we in de tweede helft omgezet en ons eigen spelletje gespeeld. Misschien hadden we dat toch vanaf het begin moeten doen." Stedoco's trainer Frans Adelaar vond dat zijn ploeg in de eerste helft de bovenliggende partij was, alleen in de 'zestien' was de ploeg niet scherp genoeg. "In de tweede helft werden wij wat slordiger of je kunt ook zeggen dat Rijsoord beter werd."

De eerstvolgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen AFC in Amsterdam. Zij staan enkele punten onder Rijsoord op de ranglijst. Een wedstrijd die door Rijsoord gewonnen moet worden om uit de onderste regionen van de hoofdklasse A weg te blijven.

Meer berichten