Belastingaangifte bij de Bibliotheek

Vóór 1 mei moet het belastingformulier online worden ingevuld. Daarom kun je vanaf 1 maart voor jouw belastingaangifte gratis gebruik maken van de computer- en printfaciliteiten in de bibliotheek in Barendrecht, Ridderkerk en Alblasserdam. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is voor iedereen beschikbaar, ook als je geen lid bent.

Barendrecht - Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in de bibliotheek in Barendrecht, Ridderkerk en Alblasserdam. In de vestigingen is hiervoor een computer met veilige internetverbinding beschikbaar gesteld.
Het printen van Belastingdienst documenten is voor iedereen gratis.

Wil je belastingaangifte doen? Meld het aan de balie in de bibliotheek, zodat de belastingmodule op de computer wordt klaargezet. Met algemene, praktische vragen staan de bibliotheekmedewerkers graag voor je klaar. Of ga zelf aan de slag met één van de cursussen die de bibliotheek aanbiedt.

Gratis cursus

De Bibliotheek AanZet biedt je graag ondersteuning om digitaal vaardiger te worden. In de cursussen ga je samen met anderen aan de slag op de computer en het internet. Het aanbod is laagdrempelig en gevarieerd, zodat er voor iedereen een passende cursus is. Er wordt samengewerkt met professionele partners, je wordt dus altijd deskundig begeleid. In de bibliotheken Het Kruispunt Barendrecht, Carnisselande Barendrecht en Ridderkerk Centrum kun je de gratis cursus Klik & Tik volgen. Je leert in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met een computer en internet. De cursus kent drie onderdelen: de basis, het internet op en samen op 't web. Thema's die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met internet, zoeken op internet, e-mailen en social media gebruiken.

Digisterker

Bibliotheek Ridderkerk en Bibliotheek Alblasserdam bieden daarnaast ook de cursus Digisterker, waarin je oefent met je DigiD. De overheid wil namelijk dat burgers steeds meer regelen via het internet. Denk aan het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, het doen van belastingaangifte of het doorgeven van een verhuizing. Vind je dit nog lastig? Met Digisterker wordt geoefend met het aanvragen en gebruiken van je DigiD en het werken met mijnoverheid.nl. Actuele data en tijden van de cursussen vind je in de agenda op www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.

Bibliotheek AanZet

Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Bij de Bibliotheek AanZet leer je hoe je hiermee om kunt gaan. Je leert werken met computers, tablets, e-readers, smartphones, het internet en digitale informatie. Voor veel mensen is het namelijk niet vanzelfsprekend om online zaken te regelen zoals e-mailen, een afspraak maken, winkelen of internetbankieren. Het is belangrijk om de basis te leren: minder afhankelijk zijn van anderen en zelf beter begrijpen hoe het werkt.
Bekijk het volledige aanbod op www.debibliotheekaanzet.nl.

Meer berichten