Het verloop van een dergelijk fonteintje is niet te voorspellen.
Het verloop van een dergelijk fonteintje is niet te voorspellen.

Wethouder geïnteresseerd in wispelturige fonteintjes

Wethouder Japenga is geïnteresseerd om meer te weten te komen over het voorstel om het Koningsplein te verlevendigen met een waterornament, zoals de 'bedriegertjes' of de wispelturige fonteintjes in de Rotterdamse Koopgoot. Hij heeft de initiatiefnemers uitgenodigd voor een gesprek.

door Geert van Someren

RIDDERKERK – In december is het plan aan de gemeenteraad aangeboden in de vorm van een burgerinitiatief.

Procedureel blijkt dat niet te kunnen worden besproken, omdat het onderwerp de afgelopen twee jaar al een keer aan de orde is geweest in de gemeenteraad. De initiatiefnemers vinden dat nogal ver gaan.

Kosten

Ze zijn daarom blij met de uitnodiging van de wethouder die meer te weten wil komen, onder andere over de kosten. Eerder is een bedrag van 50.000 euro genoemd. Daarbij willen de initiatiefnemers gebruik maken van de Blaak, het water dat onder het Koningsplein loopt.

Ook wil de wethouder bekijken – zonder verwachtingen te wekken – of het waterspel te combineren is met het gemeentelijk plan voor het kunstproject 'Desir Lines'.

Het burgerinitiatief voor het waterornament werd breed ondertekend door inwoners, ondernemers op het Koningsplein en politici van een vijftal politieke partijen.

Meer berichten