Laatste raadsvergadering

Ridderkerk - Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad voor het laatst vergaderd, althans het laatst voor de verkiezingen van 21 maart. Van de 29 raadsleden staan er 27 op de foto, alsmede de vijf leden van het college van B&W en griffier Johan van Straalen. Voor een aantal aanwezigen geldt dat het echt hun laatste vergadering is. Bijvoorbeeld omdat ze er zelf voor kiezen niet langer zichtbaar actief te zijn in de Ridderkerkse politiek. Anderen verkeren nog in onzekerheid: hun politieke toekomst hangt af van het aantal zetels dat hun fractie haalt op 21 maart. Het vertrek staat vast van de wethouders Henk Dokter (Leefbaar) en Tineke Keuzenkamp (CDA). Dat gaat ook op voor de raadsleden Gert van Nes (Leefbaar), Sander de Graaff (Leefbaar), Hans Ipskamp (Groep Ipskamp), Irene Parren (Groep Ipskamp), Leen Kruithof (CDA) en Els Berkhout (CDA).
(Tekst en foto Geert van Someren)