Foto: Lianne Mosmans

RVVH is Nootdorp duidelijk de baas

RIDDERKERK – RVVH heeft de belangrijke wedstrijd tegen Nootdorp in een ruime winst omgezet. Aan de ijskoude Sportlaan werd het 5-1 na een 2-0 ruststand. RVVH liet er geen gras over groeien wie deze middag de sterkste was en pakte dus eindelijk weer eens een lekkere overwinning.

Zo konden de RVVH aanhangers dan weer eens juichen deze middag, iets wat al binnen vijf minuten begon. Een vrije trap aan de rechterkant werd door Nedely Fortes door geschoven naar Sanzio Dieterich die de bal net voor de achterlijn hard voor gaf. Bij de tweede paal was het de mee opgekomen Dirk van Leenen die met het hoofd het net deed bollen, 1-0. En daarmee dus de zo belangrijke eerste goal van de wedstrijd en dus de voorsprong. Nootdorp probeerde het vervolgens aan de andere kant middels Marcley Manuela (volgend jaar Noordwijk) maar Danny Spelde pakte het harde schot. Ook raakte een verdwaalde voorzet van rechts namens de Nootdorpers de lat alvorens RVVH met een aantal prima aanvallen de vesting van keeper Yannic Augustinus bestookte. Na 25 minuten was daar dan ook de terechte verdubbeling van de score. Een weer lekker lopende aanval bezorgde de bal op rechts bij Dieterich die de bal weer prima voor gaf en waar de inlopende Jessie Proost de bal vervolgens met veel overtuiging binnenschoot, 2-0. Een mooie voorsprong stond ineens op het bord en zorgde voor een bevrijdend gevoel bij de Ridderkerkers en noopten Nootdorp al vroeg te wisselen. Tot de rust gebeurde er niet veel meer alleen in de blessuretijd was Dieterich over links er van tussen en op snelheid ging hij op de keeper af maar die kon ten koste van een corner de zaak redden. Rust 2-0.

Na de rust hoopte Nootdorp snel op een treffer om de wedstrijd weer open te gooien. De snelle treffer viel wel maar voor hen aan de verkeerde kant. Wederom binnen vijf minuten scoorde RVVH. Vanaf het middenveld stuurde Papito Merencia Shamir de Jesus in de diepte over links op pad. Met zijn snelheid liet hij vervolgens de verdediging zijn hielen zien waarna hij voor Augustinus aan gekomen koel en beheerst afrondde, 3-0. Net binnen het uur was daar de langverwachte rentree van Joey Kleijn. Nauwelijks een minuut later kreeg hij vervolgens de kans op 4-0. Aangespeeld in de ruimte omspeelde hij een verdediger om vervolgens uit te halen maar Augustinus redde de zaak waar afspelen richting de meegelopen Dieterich ook een optie was geweest. Uit de tegenaanval stond het in eens 3-1. Manuela werkte een voorzet Luiza Polino in twee keer achter Spelde en die tegentreffer zorgde toch voor wat onrust. Na ruim een uur moest Spelde zich strekken om een kopbal richting de tweede paal buiten te duwen en dat vormde een aanzet tot vier corners voor de gasten op rij. De 3-2 hing in de lucht maar viel gelukkig voor Hercules niet. Op tijd herpakten de Ridderkerkers zich. Met nog een 20 minuten op de klok kwam zelfs de 4-1 op het bord. Een wederom een goed lopende aanval met snel spel over meerdere schijven bracht de bal bij Fortes die hem handig breed legde op de vrijstaande Merencia. Staand op de zestienmeterlijn mikte Merencia de bal met een mooi schot achter Augustinus, 4-1. Na aan beide kanten weer de nodige wissels ging RVVH door. Een klein kwartier voor affluiten werd Dieterich vanaf het middenveld over links gelanceerd door een steekpas van de groots spelende Proost. Dieterich was net eerder bij de bal dan de verdediger en kon op weg naar Augustinus. Deze omspeelde hij handig waarna hij de bal in het lege doel schoof en de Ridderkerkse fans in extase bracht, 5-1. Nog was de koek niet op toen vijf minuten later Kleijn een schietkans kreeg maar Augustinus zal redden. De rebound sprong voor de voeten van Kleijn die iets te hard werd bejegend bij zijn vervolgactie waarna scheidsrechter P. Henshuijs naar de stip wees. De eveneens van een blessure teruggekeerde en ingevallen Guytano dos Santos ontfermde zich over de bal maar wederom was het keeper Augustinus die nu ook de elfmeter trap onschadelijk maakte. In slotminuten was daar nog een poging van Dieterich die alleen op weg leek naar de keeper maar een verdedigende actie voorkwam erger voor Nootdorp. Niet veel later blies de scheidsrechter voor het laatst en kon RVVH drie lekkere punten bijschrijven.

Een dik verdiende zege voor Hercules dat met mooie en snelle aanvallen maar liefst vijf keer wist te scoren. De stand op de ranglijst blijft penibel maar de overtuiging die in deze wedstrijd zat moet goed zijn voor het zelfvertrouwen. Komende zaterdag speelt RVVH de bekerwedstrijd om 14.30 uur uit bij Nieuwenhoorn, waarna de competitie op 10 maart een vervolg krijgt in Vlaardingen tegen Zwaluwen.

RVVH – Nootdorp 5-1 (2-0)
5. Van Leenen 1-0
26. Proost 2-0
49. De Jesus 3-0
59. Manuela 3-1
71. Merencia 4-1
78. Dieterich 5-1

Scheidsrechter P. Henshuijs gaf geel aan Manuela (Nootdorp).

Opstelling RVVH:
Spelde, Van Leenen, Resoort, Swart, Rodriques de Pina, Merencia, Proost, Cleef (67. Dos Santos), Fortes (73. Kloppert), De Jesus (58. Kleijn) en Dieterich.

Shopbox