Aad Everwijn: "Zelf de energiekosten betalen is redelijk". (foto GvS)
Aad Everwijn: "Zelf de energiekosten betalen is redelijk". (foto GvS)

Buurtpreventie Bolnes definitief naar De Klinker

RIDDERKERK – De Buurtpreventie in Bolnes verhuist definitief van het Bolwerk in sporthal de Beverbol naar het gebouw De Klinker aan de Van Riebeekstraat. "We vertrekken op 1 augustus met ons hele hebben en houwen naar De Klinker", bevestigt vice-voorzitter Aad Everwijn desgevraagd.

door Geert van Someren

Aan de verhuizing is het nodige vooraf gegaan. In het door de gemeenteraad goedgekeurde Integraal Accommodatieplan (IAP) is dit jaar de sloop van sporthal De Beverbol opgenomen. Dat maakt ook een einde aan het daarin gevestigde Bolwerk, de thuisbasis van de Buurtpreventie. Als nieuw onderkomen heeft de gemeente De Klinker aangeboden, dat eigendom is van Sport en Welzijn. Essentieel is de belofte van wethouder Tineke Keuzenkamp dat geen van de gebruikers van de sporthal er op achteruit zou gaan.

Onmogelijk

Aad Everwijn: "Het eerste aanbod bestond uit een huur van € 20.000 per jaar. Dat kunnen we onmogelijk betalen. Voor het Bolwerk betalen we nu niets. Weliswaar zouden we dat bedrag terugkrijgen via een gemeentelijke subsidie, maar de huur is gewoon te hoog. We zijn vervolgens gaan kijken naar andere locaties".

"We hebben gezegd dat als er geen goede oplossing zou komen, we stoppen met de Buurtpreventie. Uiteindelijk zijn we weer aan tafel gegaan met de gemeente. De jaarhuur is verlaagd naar € 10.000. Dat bedrag krijgen we dan vergoed in de vorm van een gemeentelijke subsidie. Wij betalen zelf de energiekosten, die zijn geraamd op € 2.000. Dat is redelijk", aldus Everwijn.

Meer berichten