Richard de Wit ziet nog rek in zijn spel (Foto: Jeffrey van der Maten)
Richard de Wit ziet nog rek in zijn spel (Foto: Jeffrey van der Maten) (Foto: Tom van Ooijen)

Richard de Wit ziet nog rek

Ridderkerk - Hij speelt pas een jaar squash op competitieniveau en heeft nu al zijn eerste individuele titel te pakken. Ridderkerker Richard de Wit (19) werd Nederlands kampioen squash in de D-klasse.

De D-poule is de beginnersdivisie. De Wit startte met twee uiteindelijk eenvoudige overwinningen in de Amsterdamse Frans Otten Stadion. In de kwartfinale boog het 19-jarige talent een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. Na een simpele overwinning in de halve finale kreeg De Wit te maken met een Groningse student. De twee dreven elkaar tot het uiterste, maar het was De Wit die aan het langste eind trok en de prijs in de wacht sleepte.

Ranking

En zo vanzelfsprekend was deze overwinning niet. "Ik was zelf als ongeveer tiende geplaatst voor het NK, dus ik behoorde vooraf gezien eigenlijk niet tot de top. Toch zegt die ranking niet zoveel in onze poule. Iedereen kan zomaar van elkaar winnen", zegt de Ridderkerker.

De Wit ziet zichzelf als een defensieve speler: "Ik haal veel ballen op en ga niet echt voor het punt. Ik weet namelijk dat ik de fout in ga als ik dat wel doe. Ik moet de rally lang houden, want ik weet dat ik vaak de langste adem heb. Ik scoor punten vaak op conditie."

Lol

Het is een bijzonder verhaal. De student bedrijfskunde startte vier jaar geleden voor de lol met squashen bij Squash en Biljart Ridderkerk, maar wilde zijn vrijdagavonden gaan besteden met wedstrijden spelen. "Ik heb in die geringe tijd grote stappen kunnen zetten. Ik denk dat er nog veel meer rek in zit."

Bijdrage

Hij speelt met zijn team in een competitie, waarin hij enorm bijdroeg aan het succes van zijn team: hij speelde tien wedstrijden, die hij allemaal won. "Ik heb nog twee wedstrijden te gaan. Mijn doelstelling is om deze allebei te winnen, om het seizoen te eindigen met een 100% score. Volgend jaar gaan we als team in een hogere competitie spelen."

reageer als eerste

Shopbox