Bij de dames waren twee goede verdedigende ploegen aan het werk. (Foto: PR)

Saturnus'72 neemt revanche

Ridderkerk - Zondag kon Saturnus'72 revanche nemen op de nederlagen bij Twist en H.V.O.S. Van die gelegenheid werd gretig gebruik gemaakt door de dames met een ruime winst op Twist 2 en heren met een verdiende zege op H.V.O.S.

In de wetenschap dat de ploeg van André van de Bosch en Jiri Bruinzeel nog iets goed te maken hadden ontstond er een prima partij handbal. Vanaf het begin van de wedstrijd werd de gevaarlijke aanval van de Vlaardingers uitgeschakeld. Vanuit een gesloten verdediging werden verdedigende acties omgezet in flitsende aanvallen. Het was Kirsten Heijboer die de toon zette en aan de basis stond van een prima eerste helft (12-7). Ook in het tweede deel was de thuisploeg de bovenliggende partij. Met uitzondering van een korte periode, waarin in 6 minuten niet werd gescoord, waren het Anniek Achterberg (2x) en Romy Muller die de stand van 16-10 naar 19-10 opschroefde.

De coaches konden naar harte lust wisselen, iets wat de kwaliteit nauwelijks beïnvloedde. Alle spelers deelden in het team gevoel en streden tot het laatste fluitsignaal voor een prachtige 27-14 overwinning. "Als we dit kunnen doorzetten naar de volgende wedstrijd, over twee weken nummer twee Snelwiek, dan zien we mogelijkheden op een goed resultaat" vertelde André van de Bosch na afloop.

Heren

De mannen partij tegen H.V.O.S. ging tot aan de 24e minuut van de eerste helft gelijk op (8-8). . Voor het publiek ontspon zich een leuke handbalwedstrijd die vanaf die 24e minuut toch een andere wending kreeg. H.V.O.S. moest het twee minuten met een man minder doen en Saturnus greep zijn kans. Binnen zes minuten werd het verschil gemaakt door de thuisploeg en stond er bij rust 14-9 op het scorebord. Ook in het tweede deel maakte Saturnus het verschil. In de 15e minuut was de stand opgeschroefd tot 25-15. Net als bij de dames was er hier ook een korte mindere fase waarin H.V.O.S. kon terug komen op 25-20. Maar toen Denny van den Ende de 26-20 op het bord zette was de winst binnen. Het was nog wel een rommelig slot, maar de overwinning met 31-25 was een feit.

Programma

De dames zijn komend weekend vrij van competitie verplichtingen. Woensdag al komen de mannen weer in actie. In de eerste ronde van de beker komt Twist op bezoek in de Reyerhal. Aanvang van deze wedstrijd is 21.00 uur. Zaterdagavond gaat de competitie weer verder bij SOS-Kwieksport. Aanvang van deze wedstrijd is 20.40 uur. Dames 2 speelt zondag om 11.15 uur bij HVV'70/2

Shopbox