Rijsoord liep weer achter de feiten aan (foto: PR)
Rijsoord liep weer achter de feiten aan (foto: PR)

Rijsoord: geen scorend vermogen

RIJSOORD – En weer stond Rijsoord aan het einde van deze zaterdagmiddag met lege handen. De FC Rijnvogels ging met de drie punten terug naar Katwijk. Het was, zoals trainer Gijs Zwaan het na afloop tijdens het gebruikelijke trainerspraatje zou zeggen, 'eigen schuld dikke bult'.

Want het ontbrak de ploeg zaterdagmiddag weer aan het scorend vermogen. In meerdere situaties was er een mogelijkheid op de 2-2 en wellicht meer, echter de durf om een kans af te ronden ontbrak. En uiteindelijk breekt dat je op als je een tegenstander hebt die wel weet wat scoren is.

De bezoekers kwamen sterk uit de startblokken en zetten Rijsoord onder druk. Gijs Zwaan zou na afloop niet onterecht opmerken dat FC Rijnvogels een top 5 team is. En dat liet het ook zien. Snelle combinaties en aanvallende verdedigers. Er waren vrij snel na de aftrap enkele kansjes voor de bezoekers, maar gelukkig stond het vizier nog niet op scherp. Na een klein kwartier mocht Rijsoord een eerste aanval over rechts opzetten. Hierbij werd Darlison Gerardus in het strafschopgebied afgestopt en heel Rijsoord claimde een penalty, maar scheidsrechter De Bruin liet doorspelen.

Na een kleine twintig minuten te hebben gespeeld was het Jaap van Duijn, die op de rand van het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen. Zijn schot ging net naast het doel van Michael Bekkers. Drie minuten later zouden de bezoekers toch scoren. Na mistasten in de verdediging mocht Arno Dijkstra doorlopen en zijn voorzet werd netjes afgerond door Ivailo Staal. In die periode was FC Rijnvogels de aanvallende ploeg en had Rijsoord niets in te brengen.

Na de rust waren het eerst nog de bezoekers die het initiatief naar zich toe trokken. Maar kon Rijsoord ook aan aanvallen denken. De thuisploeg viel wel aan, maar was daarin niet echt succesvol. Daar waar in de eerste helft de aanvallende aspiraties al bij de middenlijn stopten, kwam Rijsoord nu wel verder. En dat leverde met nog ruim een half uur voetballen zelfs de gelijkmaker op. Zepp Jacobs kwam over rechts op en leverde een perfecte voorzet af op Khalid Rahli; 1-1. Binnen drie minuten kwam FC Rijnvogels alweer op voorsprong. Door wederom weifelend ingrijpen van de verdediging, Desley Hoogendijk zag te laat dat hij over rechts werd gepasseerd, was het Romano van der Stoep die vrij gemakkelijk het tweede doelpunt voor zijn ploeg mocht maken; 1-2. De beslissing viel uiteindelijk toch weer in blessuretijd. Bij een aanval van FC Rijnvogels nam Ard Hartman net iets te lang een afwachtende houding in, waarna Romano van der Spoel vrij gemakkelijk de 1-3 kon aantekenen.

Meer berichten