Monique Fluitsma van PIT kinderopvang & onderwijs. nam feestelijk afscheid (Foto: PR)

Feestelijk afscheid bestuurster

Ridderkerk - PIT kinderopvang & onderwijs heeft feestelijk afscheid genomen van bestuurder Monique Fluitsma die gaat genieten van haar pensioen. Ter gelegenheid hiervan heeft PIT het boekje Samen uitgegeven waarvan Monique Fluitsma het eerste exemplaar uit handen van collega-bestuurder Ad Vos heeft gekregen.

Eerder in de middag had Monique Fluitsma onder luid gejuich van de dreumesen, peuters en pedagogisch medewerkers van kindcentrum De Rakkers en collega's van het bestuurskantoor - beide gevestigd aan de Dr. Plesmanstraat in Zwijndrecht - het straatnaambord van het grote speelontdekplein onthuld dat vanaf nu haar naam draagt. Aansluitend was er een afscheidsreceptie in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht voor collega's, ouders, leden van de kindcentrumraden, de PIT-raad en de raad van toezicht en relaties.

Monique Fluitsma begon in december 2006 als directeur-bestuurder van de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ). Doordat de overheid kinderopvang toen - net als ook nu weer het geval is - financieel aantrekkelijk maakte voor ouders groeide de SKZ. In 2010 sloten de SKZ en Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Alblasserdam Zwijndrecht een samenwerkingsovereenkomst. Vier jaar later concludeerden beide organisaties dat ze kinderen van 0 tot 13 jaar de beste bagage voor hun toekomst kunnen bieden door kinderopvang en onderwijs te integreren en bestuurlijk te fuseren. PIT kinderopvang & onderwijs is hiervan het resultaat.

De scheidend bestuurder kijkt met plezier terug op haar loopbaan. "Het was een voortdurend komen en gaan van nieuwe uitdagingen. Dat ik iedere dag enthousiast bleef, kwam omdat onze medewerkers zo gedreven zijn om kinderen de beste ontwikkelingskansen te bieden en steeds weer met alle ontwikkelingen meegingen en -gaan. Innovatie, ondernemerschap, hard werken en niet te vergeten lachen met elkaar zitten in ons dna. Ik vind het teleurstellend dat de huidige regering zo weinig heeft gedaan met alle inspanningen van organisaties uit de kinderopvang en het onderwijs om integrale kindcentra ofwel ikc's mogelijk te maken. Maar bij PIT zitten we niet bij de pakken neer en bouwen we verder aan onze ikc's. We doen waarin we geloven. Het PIT-huis staat in zijn geheel stevig op een solide fundament. Ik ben ervan overtuigd dat er steeds meer integrale kindcentra gaan komen. Ik hoop dat alle professionals die met kinderen werken samen willen blijven vernieuwen en waar nodig met elkaar radicaal nieuwe, onbetreden paden in durven slaan. In het belang van de kinderen."

Shopbox