213 nieuwe woningen in 2017

RIDDERKERK – In Ridderkerk zijn afgelopen jaar 213 nieuwe woningen gebouwd. Daarmee komt het aantal woningen op 20.795. Dat blijkt uit informatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De cijfers zijn nog niet definitief. Vaak komen de definitieve aantallen ietsje hoger uit dan de voorlopige, zo laat het CBS weten. Het aantal nieuwe woningen is in Ridderkerk vorig jaar hoger dan in Barendrecht (60 stuks) en Albrandswaard (49). In Hendrik Ido Ambacht verrezen volgens het CBS juist meer nieuwe woningen: 298 stuks. Ongeveer de helft van de 20.795 woningen in Ridderkerk zit volgens gemeentelijke informatie in de sociale sector. Woonvisie beheert met sociale huurwoningen circa 68% daarvan, kleine corporaties nog geen 3%, particuliere verhuurders ruim 5% en 23% betreft koopwoningen met een waarde lager dan 140.000 euro.

Foto: Woonvisie heeft in Ridderkerk ruim 7.000 huurwoningen in bezit. (tekst en foto Geert van Someren)