Een impressie van wat er komen gaat: 31 appartementen en 16 eengezinswoningen(impressie PR)
Een impressie van wat er komen gaat: 31 appartementen en 16 eengezinswoningen(impressie PR)

Woonvisie start met bouw 31 duurzame appartementen in Rijsoord

De start van de realisatie van 31 Nul op de Meter (NOM) appartementen in Rijsoord Ridderkerk is een feit. Op 30 januari 2018 is VORM Bouw, in samenwerking met aannemersbedrijf Gebroeders Hooghwerff, gestart met het heiwerk van 31 zeer zuinige nieuwbouw appartementen. Opdrachtgever van dit project is woningcorporatie Woonvisie.
In 2 fasen maken de bestaande jaren 60 beneden-bovenwoningen plaats voor 31 NOM appartementen en 16 NOM eengezinswoningen. Het komend jaar staat in het teken van de realisatie van de 31 appartementen waarna in 2019 de 16 eengezinswoningen gebouwd gaan worden.
De bouw van deze woningen draagt bij aan de doelstelling van Woonvisie om een duurzame woningvoorraad te ontwikkelen. De gasloze appartementen en woningen worden voorzien van onder andere warmtepompen met bodemlus, waarbij water door bodemlussen wordt gepompt om warmte of kou aan de bodem te onttrekken, balansventilatie met warmteterugwinning waarbij de warmte van de uitgaande lucht wordt gebruikt om de binnenkomende verse lucht te verwarmen, warmteterugwinning uit douchewater, driedubbel glas en zonnepanelen.
Directeur-bestuurder van Woonvisie Alfred van den Bosch zegt trots te zijn op de start van dit Nul op de Meter project: 'Wij kijken uit naar een prettige samenwerking en mooie en duurzame woningen voor onze huurders.'

Meer berichten