Op het Jorisplein is onder beperkingen meer horeca mogelijk.

Horeca mag beperkt op het Jorisplein

Door Geert van Someren

RIDDERKERK – Bij de vastgoed eigenaars en een deel van de winkeliers in het centrum gaan op social media stemmen op, om op het Jorisplein meer horeca te vestigen.

Verbazing

Dit tot verbazing van het PvdA-raadslid Arianne Ripmeester, zo blijkt tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraad.

Glaasje wijn

Volgens wethouder Henk Dokter was hij ook verrast, maar heeft de raad het vorig jaar zelf mogelijk maakt. Ripmeester: "Naar mijn idee was dat om voor klanten een glaasje wijn in een winkel mogelijk te maken".

Concurrentie

Zij is bang voor concurrentie voor de horeca op het Koningsplein, waar diverse zaken het volgens haar moeilijk hebben.

Beperkt open

De horeca die zich zou willen vestigen op het Jorisplein heeft wel met beperkingen te maken. Het mag alleen kleinschalig en de openingstijden zijn beperkt tot die van de winkels.

Koningsplein wel open

Op het Koningsplein mag de horeca wel op zondag en 's avonds open zijn.

Tekst en foto
Geert van Someren