Judoclub To-Uchi maakt op een aantal dagen gebruik van de gymzaal. (tekst en archieffoto Geert van Someren)

Gymzaal Da Costalaan verdwijnt echt

RIDDERKERK – De gymzaal aan de Da Costalaan niet slopen, is geen optie. Wethouder Volbregt Smit heeft dat gezegd in de gemeenteraad bij de behandeling van de Gebiedsvisie Plein Oost. Hij verwijst daarbij naar het "evenwichtige" Integraal Accommodatieplan (IAP), waar de gemeenteraad eerder groen licht voor gaf. Diverse fracties waaronder de VVD en D66/GroenLinks zijn tegenstander van de sloop.

De sloop houdt in dat kinderen van de basisscholen in Oost in de toekomst naar de nieuw te bouwen accommodatie aan de PC Hooftstraat zullen moeten. Ook zal de gemeente met vervangend onderdak moeten komen voor de niet-commerciële judoclub To-Uchi en de tafeltennisvereniging Taveri. Conform eerdere toezegging van de gemeente zullen ze minimaal iets gelijkwaardigs krijgen.

Winkel

Bij het agendapunt dienen maar liefst zeven partijen een amendement in, waarmee wordt vastgelegd dat in het vast te stellen bestemmingsplan de mogelijkheid van winkel-voorzieningen is opgenomen. Vorig jaar opende Boon's een supermarkt in de winkelstrip. Die willen de raadsleden absoluut niet kwijt. Ook wil een grote meerderheid in de raad dat de gemeente bij de uitwerking overlegt met het wijkoverleg en de bewoners van het gebied. Tot nog toe is de participatie ondermaats, vinden diverse raadsleden.