Brush stopt met productie generatoren in Ridderkerk

Ridderkerk - De Brush Group, een producent van energieopwekkende generatoren, ziet zich gedwongen de productie terug te schroeven vanwege een scherp afnemende vraag. Dat leidt ook tot het voornemen de vestiging in Ridderkerk te sluiten, waarmee tot 170 banen zijn gemoeid. De komende periode gaat het bedrijf in gesprek met de vakbonden om tot een passend sociaal plan te komen.
De traditionele markt voor energiebronnen is de afgelopen jaren sterk veranderd, gedreven door de groei van duurzame energiebronnen en een efficiënter energiegebruik. Dit heeft geleid tot een daling van de vraag naar generatoren en een aanzienlijke overcapaciteit in de wereldwijde productie van generatoren.
Alleen al in Ridderkerk nam het aantal verkochte generatoren af van 41 in 2012 naar 18 vorig jaar. De verwachting voor 2018 is nog lager en door de structurele afname in de vraag naar generatoren valt herstel van de markt ook niet te verwachten.
Het voornemen bestaat om in Ridderkerk een klein technisch team en een after-sales-team te handhaven om de service aan klanten te garanderen. Bij toekomstige orders voor generatoren wordt de productie verzorgd op de productielocatie in het Tsjechische Plzen.
Brush is zich ervan bewust dat de reorganisatie uiterst pijnlijk is voor alle betrokken partijen, in de allereerste plaats voor de werknemers. Gesprekken met werknemersvertegenwoordigers, de ondernemingsraad en vakbonden met betrekking tot deze voorstellen zijn begonnen of zullen binnenkort starten. Brush zal zijn uiterste best doen om met een sociaal plan de negatieve gevolgen voor werknemers te beperken.

Shopbox