Natuurwerk en wandelen in het Waalbos

Ridderkerk - Stichting Natuurbeheer Waalbos gaat zaterdag 3 februari weer aan de slag in het Waalbos. Deze zaterdag zal onderhoud worden gedaan aan de wilgenhut en zal de ijsvogelwand broedklaar gemaakt worden. Indien mogelijk zullen we 2 extra bankjes plaatsen en inhammen maken in de beplanting op een paar plaatsen. Er komen ook nog extra fruitbomen die geplant moeten worden maar het is nog niet zeker dat die er zaterdag al zijn. Ook zullen houtsnippers worden aangebracht op het pad naar de wilgenhut, als deze al bezorgd zijn. Verder gaan we aan de slag met het maken van uittreevoorzieningen voor amfibieën uit de wildroosters. Kortom voldoende te doen.

We starten om 9.00 uur op het parkeerterrein van het Waalbos aan de Waalweg (gelegen achter het parkeerterrein van Ross Lovell, naast Waalweg 3). We werken tot ca 13.00 uur en eindigen met soep en een broodje. Tussendoor is er koffie. Mensen die ook mee willen helpen kunnen zich aanmelden via info@onswaalbos.nl

Zondag 4 februari is er een natuurwandeling door het Waalbos. We zullen kijken naar de ontluikende natuur en de aanwezige vogels. Deze start om 10 uur, ook op het parkeerterrein aan de Waalweg. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@onswaalbos.nl.

Meer berichten