Matthew en zijn vrienden haalden karrenvrachten vol vuurwerkafval op. (Foro Laura Scholte) (Foto: Tom van Ooijen)

Matthew is goed bezig!

Ridderkerk - Natuurlijk was het een rommeltje na Oud en Nieuw. Duizenden kilo's vuurwerk ging de lucht in, maar ook op de grond werd het een en ander afgestoken. Daarbij bleef veel afval achter. De negen jarige Matthew Pangan uit Ridderkerk was Nieuwjaarsdag al vroeg uit de veren. Voor de jaarwisseling had hij op zijn skateboard een vuurwerkkar gemonteerd die hij zelf ook nog betimmerde en beschilderde.

Om 0.830 uur in het nieuwe jaar ging Matthew, wat later geassisteerd door enkele vrienden, op pad om de vuurwerkresten op te ruimen en dat terwijl hij in de nacht van 1 januari ook al bezig was geweest en de eerste kar afval in de voortuin van zijn ouders had geleegd..

"Vorig jaar kreeg hij van lieve buurvrouwen zelfs wat snoepjes en een keer 10 euro, daarnaast per zak 50 cent bij een inleverpunt", aldus zijn moeder. Wie denkt dat het gevaarlijk is wat Matthew doet, zou gelijk kunnen hebben, ware het niet dat de knul echt weet wat hij doet.

"Hij werkt veilig met vuurwerkbril, handschoenen en hij schopt eerst op het vuurwerk om te kijken of het leeg is. Uit de pijlen schud hij het resterend kruit, hij weet wat hij doet. Ben benieuwd hoeveel hij dit jaar zal verzamelen."

Wij ook, een ding weten we zeker: Met zulke jongens zijn onze straten in Nederland snel weer schoon.

Wat ons betreft een compliment voor Mathew en zijn maten. Wij zouden zeggen: Goed Bezig!