Take Five geeft een Nieuwjaarsconcert in de Boezemkerk (Foto: PR)
Take Five geeft een Nieuwjaarsconcert in de Boezemkerk (Foto: PR) (Foto: Tom van Ooijen)

Nieuwjaarsconcert Take Five

Ridderkerk - Bolnes Zaterdag 13 januari wordt om 19.30 uur voor de elfde keer in de Boezemkerk te Ridderkerk-Bolnes een populair nieuwjaarsconcert gegeven. Aan het concert werkt de muziekgroep 'Take Five' mee. Take Five bestaat uit:

Leon Koppelman (1986) kreeg panfluitlessen van Gerard Rijken van Olst en de Roemeense virtuoos Nicolae Pirvu. Hij geeft regelmatig concerten en werkte mee aan diverse cd-opnamen. Samen met Jan Peter maakte hij vier cd's in de serie 'Leon in Concert'.

Annette Jumelet (1980) studeerde viool aan de Zeeuwse muziekschool bij Myra van Groendael, Arjan Kik en Annemarie Swimmen. Ze speelde in diverse orkesten en werkt geregeld mee aan concerten en zangavonden.

Peter Koetsveld (1961) studeerde klarinet aan het conservatorium in Den Haag. Van 1987 tot 1990 was hij eerste klarinettist bij het Cape Town Symphonic Orchestra in Kaapstad (Zuid-Afrika). Daarnaast was hij soloklarinettist in het New English Orchestra en het Hineni Symfonieorkest. Op dit moment is hij dirigent van diverse gospelkoren. In 2002 richtte hij het Kurios Klarinet Kwartet op. In 2018 verschijnt zijn eerste solo-CD.

Marien Stouten (1983) kreeg orgelles van Martin Mans en Rinus Verhage. Hij studeerde aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Op dit moment is hij organist in Brouwershaven en Haamstede. Daarnaast werkt hij als opnametechnicus bij zijn eigen cd-label, Animato Music Productions en is hij eigenaar van Voxus Digital Organs. Marien werkte mee aan diverse cd-opnamen.

Jan Peter Teeuw (1987) is kerkorganist in Ridderkerk. Ook geeft hij regelmatig concerten, zowel als solist als als koorbegeleider. Van zijn hand verschenen diverse bundels met koraalmuziek (orgel en instrumentaal). Jan Peter werkte mee aan vele cd's, waaronder drie solo-cd's, opgenomen in Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige cd's, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012).

Marijke Maaskant (1989) kreeg dwarsfluitlessen van Dirkje van der Kooij en Annemarie Rijkée. Ze speelde in het orkest Harpe Davids en werkt geregeld mee aan instrumentale concerten en koorzangavonden.

De toegang is gratis. Wel is er bij de uitgang een collecte voor de onkosten. In de pauze is er koffie, thee en fris verkrijgbaar. Voor en na het concert zijn er cd's te verkrijgen van de musici.

Ook zijn er diverse bundels (instrumentale) bladmuziek van Marien en Jan Peter te koop. Meer informatie: www.janpeterteeuw.nl