De buurtbus onderweg in Ridderkerk.
De buurtbus onderweg in Ridderkerk. (Foto: Sandra Vlielander)

Buurtbus rijdt anders

Met ingang van komende maandag 15 januari rijden de buurtbussen van RET-lijn 601 een andere route in Bolnes. Dat gebeurt onder andere na verzoeken van gebruikers. De wijziging is bekend gemaakt door de gemeente Ridderkerk.

RIDDERKERK – De halte voor de ingang van de Noordhave wordt verplaatst naar de Noordstraat.

De bussen rijden vandaar via de Maaslaan en de Generaal Smutsstraat naar de Wetstraat. In de Generaal Smutsstraat komt ter hoogte van de De Lareijstraat een nieuwe bushalte. Voor bussen die richting Centrum rijden, vervalt de halte aan het Cronjéplein.

Omdat de buurtbussen niet meer via de Noordstraat naar de Rijnsingel rijden, vervalt voor lijn 601 de halte op de Rijnsingel in de richting Centrum. Die halte wordt verplaatst naar de De Lareijstraat ter hoogte van de kruising met de Rijnsingel. Voor bussen in de richting van de Beverwaard blijft de halte op de Beneden Rijweg vlak voor de kruising met de Rijnsingel.

De buurtbus Ridderkerk is een kleine bus voor maximaal 8 personen die wordt gereden door vrijwilligers. De buurtbus rijdt als lijn 601 en is de verbinding tussen Beverwaard en Barendrecht via diverse wijken in Ridderkerk.

(tekst en foto GvS)