Van Nes uit EVR

Na het besluit van Petra van Nes – de Man om zich komende maart niet herkiesbaar te stellen voor Echt voor Ridderkerk (EVR), maakt zij zich ook los van de huidige fractie van EVR. Zij gaat tot de verkiezingen van 21 maart in de gemeenteraad verder als Groep Van Nes – de Man.

(door Geert van Someren)

RIDDERKERK – Daarmee bestaat de fractie van EVR nog uit vier raadsleden. Petra van Nes verhuist waarschijnlijk naar de andere kant van de raadszaal, waar tussen de fracties van SGP en PvdA een plekje vrij is. Ze maakte in december bekend ­– samen met EVR-partijvoorzitter Peter van Veelen – met de nieuwe partij 'Burger op 1' mee te zullen doen aan de komende raadsverkiezingen.

Raadszetel

Gezien het aantal voorkeurstemmen die ze bij eerdere verkiezen voor de gemeenteraad en het waterschap haalde, maakt ze een beste kans haar raadszetel te prolongeren.

Versplintering

Door het uiteenvallen van Leefbaar, het opstappen van Petra van Nes bij EVR en het los van elkaar verder gaan van D66 en GroenLinks, is een versplintering van de gemeenteraad niet uit te sluiten. Dat opent de weg voor fracties met drie zetels om mee te doen aan het college.

Shopbox