Foto: CultuurLocaal

Voorbereiding Festival CultuurLocaal

Het jaar is nog maar net begonnen maar CultuurLocaal kijkt alweer vooruit naar haar festival op zaterdag 17 februari in De Baerne. Het festival begint al ’s ochtends met veel activiteiten zoals een cultureel ontbijt, de kindervoorstelling OEKS! en een samenwerkingsproject met het Ridderkerks Symfonie Orkest.

Tijdens het ontbijt in de hal van De Baerne zullen drie gasten worden bevraagd over cultuureducatie op scholen: Irene Pronk, directeur van het Kruispunt, Marijke Markus, cultuurregisseur van de gemeente en een afgevaardigde van obs de Zeppelin waar in december een groot muziekproject plaatsvond. Gespreksleider is Maarten Ouwens en de interviews worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s.

Voorstelling OEKS!

Na afloop van het ontbijt is er voor de peuters en kinderen uit groep 1-2 de voorstelling OEKS!: ‘Op Een Klein Stationnetje’ fungeert als rode draad voor een verhaallijn en muisjes, slaginstrumentjes en sjaaltjes komen tevoorschijn uit een grote houten locomotief met wagons. OEKS! wordt uitgevoerd door een docententeam en verteld/gezongen door docent kindercursussen Annemarie Rijkée. OEKS! is een product van de ‘menukaart’ van CultuurLocaal voor het basisonderwijs.

Symfonie Orkest

Het Ridderkerks Symfonie Orkest repeteert elke zaterdagochtend op klassiek repertoire, musical- en filmmuziek. Tijdens het Festival is er in de BaerneZaal een openbare repetitie en kunnen leerlingen van CultuurLocaal meespelen met een compositie die zij van tevoren hebben ingestudeerd.

15 harpen en meer...

Een aantal afdelingen van CultuurLocaal laat tijdens het festival op een bijzondere manier van zich horen. Harpleerlingen van Leonieke de Kleer spelen met elkaar Zuid-Amerikaanse stukken. In de FamilieZangWorkshop leert Monica Millar iedereen in anderhalf uur iets over de stem. De afdeling lichte muziek organiseert een workshop voor jonge pophelden.

De invulling van het Festival is nog niet compleet. Er is straks dus weer veel te beleven tijdens het derde Festival CultuurLocaal in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Voor inlichtingen en inschrijven voor lessen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.