Logo hetzuidenridderkerk.nl


Foto: Fred van Dongen

Rijsoord speelt in Barcelona knap gelijk tegen FC Lisse (3-3)

Barcelona – Hoofdklasser Rijsoord speelde zaterdagmiddag in Barcelona knap gelijk tegen tweede-divisionist FC Lisse (3-3). Beide ploegen verblijven dit weekeinde op trainingskamp in de Catalaanse hoofdstad..

Rijsoord toonde geen ontzag voor de twee klassen hoger opererende tegenstander. De ploeg van trainer Gijs Zwaan nam tot drie keer toe een voorsprong maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. Hoe dan ook een uitstekend resultaat waarmee Zwaan direct na afloop zijn manschappen terecht uitgebreid complimenteerde. De Rijsoord-treffers kwamen op naam van Michael Vol (2-0), Berry de Groot (2-1) en Zepp Jacobs (3-2).

Het oefenduel vond plaats op het kunstgras van het gemeentelijke, aan de Middellandse Zee gelegen sportpark en stond onder leiding van een uitstekende, ervaren Spaanse scheidsrechter.

Het ruim veertig man sterke Rijsoord-gezelschap (eerste en tweede selectie, technische staf,kaderleden) vliegt maandag terug naar Nederland. Maar eerst wacht nog een bezoek aan het beroemde stadion Camp Nou voor de competitiewedstrijd tussen FC Barcelona en Levante Valencia zondagmiddag kwart over vier.

Ook het tweede elftal van Rijsoord oefende in Barcelona. Tegenstander was het eerste van derdeklasser Wilhelmus uit Voorburg. Rijsoord wist de tegenstander lang van scoren af te houden maar moest na een 1-0 ruststand zich toch gewonnen geven (4-0).

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten