Logo hetzuidenridderkerk.nl

Handbal

Saturnus'72 start 2018 niet florissant

Een uitgedund heren team verloor in Bunnik niet alleen met 31-26 maar ook (weer!) Danny Kanters. Naast het ontbreken van enkele basis spelers moet de ploeg ook coach Zoran Yosimovski missen. Hij is wegens familie omstandigheden voor drie maanden naar Macedonië. Ook de dames kwamen in Barendrecht niet verder dan een nederlaag. "Het zat er in, maar het kwam er net niet uit", was de reactie van Jiri Bruinzeel na afloop.

Dylan Muller neemt de komende maanden de trainingen en de coaching over van Zoran Yosimovski. Naast het ontbreken van Muller binnen de lijnen waren ook Davy Doodkorte (blessure) en Vincent Du Duisson afwezig. En toen ook nog Danny Kanters, met (opnieuw) een knieblessure, moest afhaken was een nederlaag onafwendbaar. De start was veelbelovend. In de eerste 20 minuten kon een verdiende voorsprong worden opgebouwd (12-7). Helaas kon dit goede spel niet worden vast gehouden en kon Celeritas terug komen tot 14-14 bij rust. Ook Danny Kanters liep in de aanloop naar de rust opnieuw tegen een knie blessure aan en zal de komende tijd ook niet meer aan spelen toekomen. Onderzoek moet uitwijzen of zijn carrière in gevaar komt. In het tweede bedrijf heeft de ploeg, inmiddels dus zonder wissels, nog lang getracht de tegenstander bij te blijven. Tien minuten voor tijd was echter de pijp leeg en moest de ploeg een nederlaag incasseren met 31-26.   

Vlak voor de kerstdagen gaven de dames van Saturnus'72 nog goed tegengas aan koploper Ventura. Zondag was het tegen het lager geplaatste Savosa net iets minder. "Tijdens de wedstrijd heb je het gevoel het kan, maar op de beslissende momenten was het er net niet. We hadden in beide helften goede fases, maar dat was te weinig om de punten mee naar huis te nemen", oordeelde coach Jiri Bruinzeel na afloop. Na een goede fase (6-5) gelijk weer een minder moment waardoor Savosa naar 8-5 kon weg lopen. Een opleving en het stond 8-8 maar voor rust werd het toch nog 10-8. In het tweede deel liep Savosa uit naar 14-10 en leek de wedstrijd gespeeld. Maar opnieuw een goede fase in de wedstrijd en de Ridderkerkers  kwamen van 18-14 op 19-17. "Op zo'n moment denk je dat we kunnen doorpakken, we zijn op dat moment collectief sterk en Savosa heeft het moeilijk. Maar dan stopt het ineens. Een foutje en weg is het gevoel", analyseert Bruinzeel na afloop. Uiteindelijk blijft de teller steken op 23-18. Saturnus blijft nu met 5 punten uit zeven wedstrijden staan op plek 6.  

Vrijdag spelen de dames voor de beker een thuiswedstrijd tegen E.H.C. uit Leidschendam. Deze ploeg is koploper in de parallel klasse en dus een pittige tegenstander. Zondag komt van de standaard teams alleen heren 1 in actie. Hopelijk speelt is de ploeg dan weer completer dan zondag en kan revanche genomen worden voor de uit nederlaag (31-26) eerder dit seizoen. Westlandia staat met 17 punten uit 12 wedstrijden op plaats 4. Saturnus zien we met maar 10 punten terug op een 8e plek.

Meer berichten