Het Winterfeest voor verstandelijk beperkten vindt op 10 februari plaats. (Foto: PR)

'Winterfeest' verstandelijk beperkten

Rijsoord - De organisatoren hebben het Rijsoordse Winterfeest op papier al gereed het wachten is op de gasten voor deze dag. Zaterdag 10 februari om 11.00 uur zal de opening worden verzorgd door de Ridderkerkse wethouder Tineke Keuzenkamp. Het feest in de kantine van de v.v.Rijsoord zal om 15.00 uur worden afgesloten.

De komende tijd zal er door de organisatoren, v.v.Rijsoord en de Supportersvereniging, worden gewerkt om deze doelgroep te benaderen, uitnodigingen zijn er gaan naar de Anyam, Stichting Down Syndroom, Pameijer Stichting, Humanitas, Stichting AAVB, Syndion, enz. De doelgroep kan zich bij hun organisatie opgeven. Om enig inzicht te krijgen hoeveel we kunnen verwachten hoopt organisatie de komende weken de namen van de gasten te kunnen registreren. Ook individueel kan je voor dit feest voor 8 februari aanmelden bij de organisatie via . Aanmelding via mail: vv-rijsoord@planet.nl of wjvanwin@xs4all.nl Telefonisch: 0180-427183

De organisatoren van de v.v.Rijsoord hebben het programma opgesteld i.s.m. Stichting Help Eens Een Handje, zij zijn de financiële stimulator achter dit feest. Stichting FONBORI, ook zij steunen menig initiatief in onze gemeenschap, zal weer o.a. de medailles en de prijzen voor de leukst verklede zorgen. Het pannenkoekenhuis "Oosterpark" had geen bedenktijd nodig om ook dit jaar weer pannenkoeken toe te zeggen, slagerij De Koning zal weer de lekkerste gehaktballetjes verzorgen en Rijsoord sponsor TukTuk-IJs zal een heerlijk verfrissend ijsje verzorgen, bakker v/d. Waal een overheerlijke koek. Het is geen verplichting om verkleed te komen en hoewel het geen carnavalsfeest is, willen de organisatoren er een Hollands feest van maken en zijn leuke creaties van harte welkom. Er zijn prijzen voor diegene die het leukst verkleed zijn. Ook dit jaar kunnen de gasten zich laten schminken door een gezichtskunstenares. Marina Kuipers doet dit met plezier. Voor sommige mensen van de doelgroep is er ook begeleiding nodig, vanuit de organisatie zijn er EHBO'ers aanwezig. Als er bij de gasten specifieke begeleiding nodig is rekent de organisatie dat zij daar zelf rekening mee houden, als één van de gasten medicatie en/of verzorgende maatregelen gebruikt en niet zelf kan hanteren verwacht de organisatie dat er een begeleider aanwezig zal zijn. De gasten zorgen via hun organisatie of zelf voor hun eigen vervoer, heb je geen mogelijkheid neem dan contact op met de organisatie en zij zullen dan kijken wat zij dan kunnen betekenen.