De Tablet Student legt de werking van de tablets uit (Foto: PR)

Tabletlessen ouderen in Ridderkerk

Ridderkerk - Heeft u een tablet maar weet u niet goed wat u er precies mee kunt doen? Weet u dat er heel veel mogelijk is maar denkt u dat u nog niet alles kent van de tablet? Dan hebben Aafje en De Tablet Student de oplossing voor u.

De Tablet Student organiseert, samen met Aafje, een training voor de tablet en die is bedoeld voor mensen die er niet veel vanaf weten. Het is daarom ook helemaal niet raar dat u niet zoveel van de tablet af weet.

Vooral senioren blijken veel moeite te hebben met het stukje technologie dat steeds sneller veranderd. Aafje wil samen met De Tablet Student iets moois opzetten in de regio Dordrecht. Aafje wil voor de klanten van Aafje zelfs nog een speciale korting aanbieden. De korting voor de mensen die lid zijn van Aafje bedraagt €10,-.

De Tablet Students

De Tablet Student is opgezet door twee studenten van De Hogeschool in Rotterdam. Zij wilden graag senioren bij elkaar brengen en hen leren hoe de tablet werkt. De Tablet Student biedt dan ook groepslessen aan in het gebruik van een tablet.

Op die manier leren mensen die normaal gesproken niet zoveel mensen spreken elkaar kennen en zij kunnen met elkaar in contact blijven doordat zij leren communiceren middels verschillende vormen van sociale media.

Lessen

In de lessen die De Tablet Student geeft komt alles aan bod. Vooral praktische zaken worden uitgelegd, zoals simpele handelingen als verbinding maken met WIFI en uitleg van de knopjes. Op het moment dat de klant de basiskennis van de tablet onder de knie heeft gaat De Tablet Student verder met de cursus.

Uitleg

De Tablet Student legt dan bijvoorbeeld uit hoe u een foto kunt maken en hoe u deze foto kunt versturen, hoe u verschillende handige 'Apps' kunt downloaden en hoe u contact kunt houden met uw vrienden en familie. De lessen worden gegeven in groepsverband. Niet onbelangrijk: Het maakt niet uit welke tablet u heeft.

Contact

De kracht van De Tablet Student is het persoonlijke contact met onze klanten. Persoonlijk contact is één van de kernwaarden van De Tablet Student. De Tablet Student is een jonge en frisse onderneming die klaar staat om ouderen te helpen met het gebruik van de tablet. Door dit bedrijf te starten staat De Tablet Student midden in de samenleving en pakken wij een groot probleem aan.

Droom

De droom van De Tablet Student is, dat in 2020 iedere opa of oma zijn of haar kleinkinderen leert hoe de tablet en/of smartphone werkt. Wij van De Tablet Student zijn namelijk van mening dat u nooit te oud bent om te leren.