Zorg in Breed Belicht

Ridderkerk - Op woensdag 10 januari 2018 brengt Radio Ridderkerk van 11.00 tot 12.00 uur weer een nieuwe aflevering van het programma 'Breed Belicht'. Presentator Hans van der Jagt ontvangt in deze uitzending mevrouw Arianne Ripmeester, raadslid van de PvdA. Op deze woensdagmorgen belicht Arianne Ripmeester de zorg en ondersteuning voor jongeren en ouderen in 2018. De nieuwe Wmo is per 2015 van kracht geworden.

Delen van de huidige AWBZ zijn daarin op gegaan. Mensen met zwaardere zorgvragen gaan meer en meer een beroep doen op de gemeente Ridderkerk. Tegelijkertijd wordt er van burgers meer informele zorg en ondersteuning verwacht. Hoe kan de gemeente Ridderkerk, professionals en organisaties nu in 2018 op een goede manier vorm geven aan deze transformatie in het sociale domein? Arianne Ripmeester zal een scherp beeld schetsen, hoe mensen met een beperking in Ridderkerk de hulp en ondersteuning tot nu toe ervaren.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.