GroenLinks wilde op eigen benen verder

door Geert van Someren

RIDDERKERK – Niet D66 nam de stap om na 16 jaar samenwerking met GroenLinks op eigen kracht verder te gaan in de Ridderkerkse gemeenteraad, dat was GroenLinks. "Ja, het bestuur van GroenLinks en de top van de kandidatenlijst hebben aan D66 aangegeven niet samen de verkiezingen in te gaan", zegt lijsttrekker en huidig raadslid Björn Ros.

"Wij hebben een hele goede lijst. Veel nieuw talent. Een erg enthousiaste en actieve groep", vindt Ros. "Binnenkort zullen we het verkiezingsprogramma presenteren waarin duurzaamheid de rode draad is voor de komende 4 jaar".

Daarnaast zal daarin ook het accent liggen op Ridderkerkers die het sociaal en financieel gezien moeilijk hebben in de samenleving.

De kandidatenlijst waarmee GroenLinks op 21 maart de verkiezingen voor de gemeenteraad ingaat, bestaat na Ros in opeenvolgende volgorde voor plek 2 tot en met 5 uit Melindy Dirks, Rebecca de Ruiter, Kees Bouwman en Marcel Kamsteeg. Oud-wethouder Henk van Houcke is lijstduwer.