Van der Jagt directeur Welzijn

Door Geert van Someren

RIDDERKERK – Frank van der Jagt, die nu al werkzaam is voor Sport en Welzijn (SenW) in Ridderkerk, wordt de directeur-bestuurder van de nieuwe Stichting Welzijn Ridderkerk. Die Stichting is per 1 januari operationeel. Daarin worden alle lopende overeenkomsten van de gemeente met SenW ondergebracht. Een en ander is het gevolg van het splitsen van SenW door het anders aanbesteden van de werkzaamheden door de gemeente Ridderkerk. Van der Jagt moet in ieder geval tot 1 juli volgend jaar als kwartiermaker optreden van Welzijn. Voor de ongeveer 350 vrijwilligers die via SenW actief zijn, verandert niets. Van der Jagt was tot nu toe onder andere verantwoordelijk voor jongerenwerk, opbouwwerk, buurtbemiddeling en jongerencentrum De Loods.