Vincent Du Buisson liep een teenblessure op. (Foto: Dwane de Jong)

Eerste uitzege handbalheren

Ridderkerk - Twee resultaten die van te voren waren verwacht. De mannen behaalden hun eerste uitzege terwijl de dames verloren van de koploper.

De dames hebben in een lastige uitwedstrijd bij Ventura 2 goed tegengas gegeven. Er was zelfs een moment, halverwege de eerste helft, dat Saturnus brutaal de leiding nam (4-6 en 5-8). In deze periode waren met name Romy Muller en Kisten Heijboer trefzeker.

Zoals de laatste weken wel meer gebruikelijk was kon dit goede deel niet worden vast gehouden. Bij rust was de stand inmiddels weer in Schiedams voordeel (12-9). Ook in de tweede helft waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. Toch liep het verschil op tot 6 á 7 treffers (23-16). Saturnus was niet bij machte om het verschil in het laatste deel veel kleiner te maken. Uiteindelijk werd het een 28-22 nederlaag. Door deze nederlaag vinden we Saturnus terug op plaats 6 met 5 punten uit zes wedstrijden. Dat zijn er 3 meer dan Conventus en 5 als de nummer laatst T.O.G.B. Ventura gaat met 12 uit 6 aan de leiding.

De mannen haalden zoals verwacht hun eerste uitzege. Bij de nummer laatst van de hoofdklasse C werd met 32-35 gewonnen. Het spel in deze wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven. Slordig balverlies en in de dekking veel te afwachtend. Ondanks dat, toch een 13-18 rust.

Ook in het tweede deel verzuimde Saturnus om de Rijswijkse tegenstander definitief van zich af te schudden. Het verschil bleef maar beperkt tot 5 á 6 treffers. Hercules kon niet beter en Saturnus wilde blijkbaar niet beter, want anders was het verschil een stuk groter geweest. Uiteindelijk dus wel een "zakelijke" overwinning die gauw vergeten moet worden. Bij Saturnus ontbraken Dylan Muller en Davey Doodkorte. De ploeg staat nu met 10 punten uit 11 wedstrijden op de 8e plek. Wel ruimschoots voor op de degradatie kandidaten Hercules en Eemland. Gezien de kwaliteit binnen de ploeg iets te laag, een plek in het "linker rijtje" moet mogelijk zijn.

Op 7 januari gaat de competitie weer verder. De dames gaan in Barendrecht op bezoek bij Savosa dat maar 1 punt meer heeft (15.50 uur). De heren gaan in Bunnik op bezoek bij Celeritas. Een ploeg binnen handbereik met maar 2 punten meer. Dus twee tegenstanders waar wat te halen is.

Zondag 7 januari

Dames                        15.50 uur        Savosa 1 – Saturnus'72/1