RVVH kwam tegen Smitshoek niet verder dan een gelijk spel. (Foto: Jan J. Timmer)

Teleurstellend gelijkspel voor RVVH bij Smitshoek

SMITSHOEK – RVVH is tegen Smitshoek ook niet verder gekomen dan één punt. Ondanks een 0-1 voorsprong bij de rust zag het de gastheren halverwege deel twee egaliseren en dat werd ook de eindstand. Op een ijzig koud sportpark aan de Smitshoekse Baan, waar voor een regiowedstrijd veel te weinig toeschouwers (een kleine 300) waren afgekomen, haalde RVVH dus wederom niet de gewenste drie punten op. Zodoende blijft Hercules één na laatste en op een degradatie plek staan.

Het hoogtepunt van de eerste helft viel na ruim een kwartier spelen. Mauro Kloppert ging over rechts goed door, sneed de zestien in en gaf op het juiste moment de bal voor de goal. Daar stond Sanzio Dieterich vervolgens klaar om de bal met de hak van de schoen heerlijk te verlengen, 0-1. Een prachtdoelpunt wat deed denken aan de goal ooit van Madjer in Europacup I finale van FC Porto tegen Bayern München in 1987. Aan de andere kant was Smitshoek een paar keer gevaarlijk met Sean Verburg in de hoofdrol. Tegen de rust verzuimde RVVH de score vervolgens te verdubbelen. Geklungel bij de thuisclub achterin stelde Diego Rietveld in staat om te scoren maar waarschijnlijk met zijn verkeerde been schoot hij de bal net naast het door keeper Robin Boot verlaten doel. Rust 0-1 derhalve.

Na de rust een aandringend Smitshoek wat RVVH in de achteruit dwong. Grote kansen leverde het echter niet op, maar de gelijkmaker kwam er wel. Halverwege werd een corner van links kort genomen waarna de prima voorzet met het hoofd door invaller Jordy Dekker richting de verre paal werd verlengd, 1-1. In de laatste fase kon de wedstrijd beide kanten op, al waren de mogelijkheden voor de Ridderkerkers groter te noemen. Als er iets resoluter zou worden geacteerd in de afwerking had de wedstrijd nog in Ridderkerks voordeel beslist kunnen worden. Nu bleef het bij die 1-1 waar de neutrale toeschouwer waarschijnlijk wel vrede mee kon hebben maar waar beide streekgenoten niet veel mee opschoten.

RVVH wacht voor de winterstop nog twee thuiswedstrijden. Zaterdag om 14.30 uur komt eerst het Amsterdamse AFC naar Ridderkerk waarna het jaar wordt afgesloten tegen FC 's-Gravenzande.