Saturnus handballers niet slim genoeg

Ze waren gemiddeld 10 jaar ouder, zeker ook gemiddeld zwaarder en vooral ook slimmer, de tegenstander van afgelopen zaterdag. Koploper Leidsche Rijn won met 29-30 in Ridderkerk. Een nederlaag die hoort bij het leerproces!

Het was wel een enerverend kijkspel afgelopen zaterdag in de Reyerparkhal. Saturnus'72 probeerde zijn ongeslagen thuisstatus ook tegen de Utrechtse koploper te handhaven. De Ridderkerkers namen hiertoe ook gelijk het initiatief en zette de tegenstander vast op de eigen helft (5-3). Met name Vincent Du Buisson en Justin Vlasblom kwamen regelmatig door de verdediging heen. Toch kon Saturnus het gaatje niet vergroten en bleef het verschil in voor en nadeel beperkt tot één treffer (9-10 en 15-16). Opvallend was het verschil in de aanval van beide teams. Saturnus probeerde steeds tempo te maken waar de tegenstander het in een bergversnelling deed. Hierbij geholpen door een stukje "overgewicht", wat in handbal best wel eens in je voordeel kan werken. Naar gelang de eerste helft verstreek groeide ook de irritatie richting het scheidsrechters koppel Chrispijn en Van Duren, wat enkele tijdstraffen opleverde. Vlak voor rust kwam de licht geblesseerde Danny Kanters binnen de lijnen om wat meer ervaring in de ploeg te brengen. Maar hij kon niet voorkomen dat het 16-17 stond bij rust.

Coach Zoran Yosimovski probeerde voor enkele tegenstanders persoonlijke dekking in te zetten, maar dat had niet direct resultaat. Toch leek het tij te keren toen er 10 minuten voor tijd een gelijke stand (25-25) kon worden opgetekend. Het werd 26-26 maar verder kwam de thuisclub niet. Pech en een zeer ervaren tegenstander zorgde voor 27-30 in de 28e minuut. Saturnus probeerde nog wel, maar kwam niet verder dan 29-30.

Zondag 3 december gaat de competitie weer verder, uit bij Delta Sport/EMM in Middelburg (13.00 uur). De dames spelen om 11.00 uur bij Snelwiek 2 in Rotterdam.